Niujorke policija nukovė per kalėdinį koncertą šaudyti pradėjusį vyrą | KaunoDiena.lt

NIUJORKE POLICIJA NUKOVĖ PER KALĖDINĮ KONCERTĄ ŠAUDYTI PRADĖJUSĮ VYRĄ

Niujorko policija sekmadienį nukovė vyrą ant vienu iš miesto simbolių laikomos katedros laiptų, kai šis pradėjo pliekti iš dviejų pusiau automatinių ginklų baigiantis kalėdinio choro pasirodymui, nurodė pareigūnai.

Šaudymas prasidėjo prieš 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku prie Šv. Jono Pranašo katedros, Niujorko vyskupijos pagrindinės bažnyčios.

Pasibaigus 45 minutes trukusiam koncertui ir keliems šimtams klausytojų pradėjus skirstytis pasigirdo šūviai. Daug žmonių pasileido bėgti Amsterdamo aveniu arba puolė ant šaligatvio.

Renginyje buvęs detektyvas, policijos seržantas ir dar vienas policininkas nukovė užpuoliką, paleidę apie 15 šūvių, sakė Niujorko policijos komisaras Dermotas Shea.

„Šiandien viskas baigėsi Dievo malone“, nes niekas, išskyrus užpuoliką, nenukentėjo, pažymėjo pareigūnas.

Užpuolikas buvo apsirengęs juodai, dėvėjo baltą beisbolo kepuraitę ir kaukę. Jis pasirodė iš už kolonos katedros laiptų viršuje, laikydamas vienoje rankoje sidabro spalvos, o kitoje – juodą pistoletą.

 

 

Įvykio liudininkai pasakojo policijai, kad vyras šaudydamas šaukė „Nužudykit mane!“, sakė D. Shea. Nukauto užpuoliko vardas kol kas nebuvo atskleistas.

Pasak D. Shea, šis vyras buvo įvykdęs ne vieną nusikaltimą. Jos kuprinėje rastas benzinos kanistras, virvės, lipnios juostos, peilių ir smarkiai nudėvėta Biblija. Policijos komisaras į šaudymą sureagavusių pareigūnų veiksmus vadino „didvyriškais“.

Kol kas neaišku, ar šaulys taikėsi į žmones, ar šaudė į orą.

Prieš incidentą vykstant choro koncertui jo nariai stovėjo ant akmeninių laiptų, dėl koronaviruso pandemijos dėvėdami kaukes ir laikydamiesi atstumo.

„Buvo tiesiog gražu, o pabaigoje šis asmuo pradėjo šaudyti. Visi sukrėsti, – dienraščiui „The New York Times“ sakė katedros atstovė Lisa Schubert. – Šaulys galėjo nužudyti daug žmonių. Ten buvo šimtai žmonių, o jis iššovė mažiausiai 20 kartų.“

„Siaubinga, kad mūsų choro dovana Niujorko miestui, labai reikalinga dainų ir vienybės popietė, buvo nutraukta šiuo sukrečiamu smurto veiksmu“,- sakoma kitos katedros atstovės Ivos Benson elektroniniame laiške.

Niujorko Šv. Jono Pranašo katedra yra viena didžiausių pasaulyje. Ji pradėta statyti 1892 metais, bet vis dar nėra užbaigta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS