Norvegijoje purvo nuošliaužos vietoje rastas septintas kūnas, trys žmonės dar ieškomi | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOJE PURVO NUOŠLIAUŽOS VIETOJE RASTAS SEPTINTAS KŪNAS, TRYS ŽMONĖS DAR IEŠKOMI

  • 0

Norvegijos gelbėtojai purvo nuošliaužos, nuslinkusios prieš keturias dienas netoli šalies sostinės Oslo, vietoje rado septinto žmogaus kūną, sekmadienį pranešė policija, tebesitikinti, kad trys vis dar ieškomi žmonės gali būti rasti gyvi.

Tragedija įvyko ankstų trečiadienio rytą, kai purvo nuošliauža sunaikino namus ir nuslinko kelis šimtus metrų už 25 km į šiaurės rytus nuo Oslo esančiame Asko kaime.

Policijos atstovas Bjornas Christianas Willersrudas (Bjornas Kristianas Vilersrudas) žurnalistams teigė, jog nuošliaužos zonoje tikėjosi rasti daugiau išgyvenusių žmonių.

„Tai vis dar yra gelbėjimo operacija, kol nenuspręsime kitaip“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau sekmadienį gelbėjimo operacijos vadovas Goranas Syversenas žurnalistams sakė: „Sunkiai dirbame nuošliaužos vietoje susiformavusioje įduboje. Turime penkias komandas, dirbančias vienu metu. Jos atlieka labai sunkų ir rizikingą darbą. Nepaisant to, judame į priekį.“

Pasak policijos, kūnas buvo rastas netoli tos vietos, kur jau buvo rasti dar du kūnai, tačiau daugiau informacijos nepateikė. Tai reiškia, kad gelbėtojų komandos, kurioms talkina paieškos šunys, sraigtasparniai ir bepilotės skraidyklės, sekmadienį rado tris kūnus, vieną – šeštadienį, ir tris – penktadienį.

Policija šeštadienį nustatė pirmosios aukos tapatybę: tai 31 metų Eirikas Gronolenas (Eirikas Grionolenas). Kitų asmenų tapatybės nebuvo paskelbtos.

Penktadienį vietos policija paskelbė sąrašą iš viso aštuonių suaugusiųjų bei dvejų ir 13 metų vaikų, kurie yra laikomi dingusiais be žinios. Per nelaimę nukentėjo dešimt žmonių, įskaitant vieną sunkiai sužeistą asmenį, kuris perkeltas gydyti į Oslą.

Iš viso apie tūkstantis žmonių iš 5 tūkst. vietos gyventojų buvo evakuota, nes baimintasi dėl jų saugumo, žemei vis dar judant.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS