Norvegijoje šimtus jaunuolių lytiškai išnaudojęs vyras pasiųstas už grotų 16 metų | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOJE ŠIMTUS JAUNUOLIŲ LYTIŠKAI IŠNAUDOJĘS VYRAS PASIŲSTAS UŽ GROTŲ 16 METŲ

  • 8

Norvegijos teismas penktadienį skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę kelis šimtus nepilnamečių berniukų lytiškai išnaudojusiam vyrui, nuteistam už lytinius nusikaltimus, įskaitant išžaginimus.

Tai didžiausios apimties tokio pobūdžio kada nors šalyje nagrinėta byla.

27 metų nuteistasis keletą metų internete apsimetinėjo mergina, dažniausiai pasivadindamas Sandra. Apgaule ir grasinimais jis išviliojo seksualinio turinio vaizdo įrašų iš maždaug 460 jaunuolių, kurių dauguma buvo jaunesni nei 16 metų.

Jam pareikšti kaltinimai, įskaitant kaltinimus lytiniu išnaudojimu ir žaginimu, buvo susiję su 270 jo aukų.

Šis futbolo teisėju dirbęs vyras apsimetinėdamas mergina ir žadėdamas atsilyginti saldainiais, išmaniaisiais telefonais, nuogybių nuotraukomis ar seksualinėmis paslaugomis, išviliodavo iš savo aukų jas kompromituojančių įrašų, o tada reikalaudavo daugiau, grasindamas įrašus paskelbti viešai. Keletu atvejų jis buvo susitikęs su savo aukomis.

Pietrytinio Nedre Rumerikės rajono teisme kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl dalies jam pareikštų kaltinimų.

Jam skirta bausmė yra viena griežčiausių, numatytų už lytinius nusikaltimus šioje Skandinavijos šalyje, atsižvelgiant į prokurorų pareiškimą, kad tai yra „didžiausia lytinio išnaudojimo byla Norvegijos istorijoje“.

Tuo metu kaltinamojo advokatai prašė jam skirti švelniausią numatomą bausmę.

Nusikaltėlis pirmą kartą buvo sulaikytas 2016 metų birželį, bet vėliau buvo paleistas ir tęsė savo nusikaltimus, kol vėl buvo suimtas tų pačių metų spalį.

Teismas taip pat nurodė nuteistajam sumokėti 18,6 mln. Norvegijos kronų (1,9 mln. eurų) kompensaciją nusikaltimų aukoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Arnis

Vienintele iseitis tiek LT tiek Norvegijoj,,susaudyt "

Anonimas

Paskui tokia nesamone naudojasi ir lietuviai.Anksciau rusu laikais buvo nutylima.Dabar ant tiek ju dqug Lietuvoj pasipyle.

Siga

Lietuvos politikų džiaugsmas Norvegija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS