Norvegijoje užfiksuotos Kanados gaisrų dūmų dalelės | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOJE UŽFIKSUOTOS KANADOS GAISRŲ DŪMŲ DALELĖS

  • 2

Norvegiją šią savaitę pasiekė už tūkstančių kilometrų Kanadoje kilusių miškų gaisrų dūmai, penktadienį pranešė šios Skandinavijos šalies Klimato ir aplinkos tyrimų institutas (NILU).

Nuo pirmadienio fiksuojama labai silpna dūmų dalelių koncentracija, ypač Birkeneso observatorijoje Norvegijos pietuose, naujienų agentūrai AFP sakė mokslininkas Nikolajas Evangelijus (Nikolaos Evangeliou).

Rodmenys kito priklausomai nuo gaisrų intensyvumo, vėjo krypties ir kritulių kiekio.

„Nematome didelių pikų ar didelio padidėjimo... todėl nematome nei aplinkosaugos problemų [Norvegijoje], nei rimto pavojaus sveikatai“, – pridūrė jis.

Kaip niekad dideli ir galingi miškų gaisrai pastarosiomis savaitėmis išdegino apie 3,8 mln. hektarų Kanados miškų ir dešimtis tūkstančių gyventojų privertė palikti namus.

Gaisrų mastas yra beprecedentis – šiemet jau užregistruota apie 2 300 gaisrų.

Norvegijos pietuose, kaip ir daugelyje Šiaurės Europos šalių, pavasaris ir vasaros pradžia taip pat buvo neįprastai sausi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nieko baisaus. Lietuvos pensininkai ir trandalietu vairuotojai apmokes ir apsavarins planetos ora.

ogi

dar Reigans pries sovietu griuti pareiske kad zeme uzgrobe ateiviai ir tas kas vyksta siandien ta patvirtyna bet nerodo vienybes tai ir parodo kad si rusis ir vercia visus patiems susinaikint o sie naikina viska miskus paselius o uzombintos marionetes dar naiviai skleidzia /gerove/ kuri ba igsis visiem ir jiem patiem tai kur tas sv. Gabrielius kuris galetu pa maut ant jesmo sia gyvate ? z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS