Norvegijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius padidėjo iki 8 383 | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOJE UŽSIKRĖTUSIŲJŲ KORONAVIRUSU SKAIČIUS PADIDĖJO IKI 8 383

Norvegijoje pastarąją parą naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 19 – iki 8 383. Tai trečiadienį pranešė šalies Visuomenės sveikatos institutas.

Antradienį buvo pranešta apie 8 364 infekuotuosius. Dvi pastarąsias savaites užsikrėtusiųjų skaičiaus prieaugis Norvegijoje buvo stabilus ir nesiekė 50 infekuotųjų per parą.

Naujausiais duomenimis, šalyje nuo koronaviruso padarinių mirė 235 žmonės, šiuo metu ligoninėse gydomi 37 pacientai.

Pirmasis užsikrėtimo atvejis Norvegijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje. Norvegijos vyriausybės sprendimu dėl koronaviruso plitimo į šalį neįleidžiami užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi Norvegijoje, įvesta sienų kontrolė, o visiems grįžtantiems į šalį skiriamas dviejų savaičių karantinas.

Balandžio 6 d. Norvegijos vyriausybė pareiškė suvaldžiusi epidemiją. Ministrų kabineto sprendimu, jau atvėrė duris vaikų darželiai ir mokyklų pradinės klasės, į aukštąsias mokyklas gali grįžti mokslą baigiantys studentai, pradėjo dirbti kirpyklos. Be to, jau atšauktas draudimas vykti į poilsio namelius.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS