Norvegijos kalnuose – trijų seserų tragedija: žaibas pražudė dvi paaugles, trečioji ligoninėje | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOS KALNUOSE – TRIJŲ SESERŲ TRAGEDIJA: ŽAIBAS PRAŽUDĖ DVI PAAUGLES, TREČIOJI LIGONINĖJE

  • 0

Norvegijos kalnuose – trijų seserų tragedija. Į žygį išėjusias seseris nutrenkė žaibas. Dvi paauglės mergaitės žuvo iškart, o trečioji sunkiai sužeista išvežta į ligoninę, praneša LNK.

Audra su perkūnija seseris užklupo kalnuotuose Hareido apylinkėse. Norvegijos pietuose fiksuota net 800 žaibų smūgių. Stichijai siautėjant, policija įspėjo žygeivius nedelsiant leistis žemyn, bet ne visi išgirdo. Ant kalno seseris ir pakirto žaibas.

Dvi 18 ir 12 metų paauglės mirė iškart, trečioji sunkiai sužeista, sraigtasparniu išskraidinta į ligoninę.

„Esame sukrėsti. Tai – didžiulė nelaimė. Puoli iškart galvoti apie pažįstamus, kurie mėgsta eiti į žygius“, – kalbėjo vietos gyventojas.

Pasak Hareido mero Bernto Brandalo, tragedijos niekas negalėjo numatyti, nes oras žaibiškai keitėsi: „Tai buvo stipri audra. Jos neįprastos. Atslinko staigiai iš pietų ir užgriuvo“.

Jau ir bažnyčia siūlo krizių paslaugas. „Bažnyčia bus atverta visą dieną iki 21 val. Čia pagalbą teiks kunigai, o prireikus – ir krizių komanda. Ji taip pat budi, jei kas norėtų išsikalbėti“, – kalbėjo vietos kunigas.

Specialistai primena, kad geriausia nuo žaibo slėptis name, kuris turi žaibolaidį, o jei užklupo lauke – ieškoti daubos, atsitūpti, galvą nuleisti, nesiglausti su kitais žmonėmis ir, kad kūno sąlytis su žeme būtų kuo mažesnis, tūpti suglaudus kojas. Jokiu būdu nesigulti, nesislėpti po vienišu medžiu, nes šis gali pritraukti žaibą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS