„Novičiok“ apsinuodijęs Ch. Rowley: partnerė šią medžiagą palaikė kvepalais | KaunoDiena.lt

„NOVIČIOK“ APSINUODIJĘS CH. ROWLEY: PARTNERĖ ŠIĄ MEDŽIAGĄ PALAIKĖ KVEPALAIS

  • 3

Charlie Rowley (Čarlis Roulis), apsinuodijęs kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ ir likęs gyvas, papasakojo, kaip jo partnerė užsipurškė šios medžiagos ant riešų, manydama, kad tai kvepalai, ir po keliolikos minučių susmuko.

Televizijai „ITV News“ Ch. Rowley antradienį vakare sakė, kad tą buteliuką savo namuose Eimsberyje Anglijoje galbūt turėjo kelias dienas, o tada davė savo partnerei Dawn Sturgess (Don Sterdžes).

Vyras televizijai sakė neprisimenantis, kur rado tą stiklinį kvepalų buteliuką, tačiau, pasak jo, jis buvo įdėtas į dėžutę, o ši – įvyniota į plėvelę.

Jis pasakojo, kad gavusi tą dėžutę dovanų, D. Sturgess pamanė, jog tas „buteliukas ir produktas buvo žinomos firmos“. Ji užsipurškė tos medžiagos sau ant riešo.

Po 15 minučių ji pasijuto blogai, o po aštuonių dienų mirė. Ch. Rowley taip pat apsinuodijo, bet ligoninėje atsigavo.

„Tikrai prisimenu, kaip ji purškia tai sau ant riešų ir patrina juos vienas į kitą“, – sakė jis.

Pasak jo, medžiaga buvo aliejinga ir nekvepėjo kaip kvepalai.

„Po 15 minučių Dawn pasakė, kad jai skauda galvą. Ji paklausė manęs, ar turiu kokių nors tablečių nuo galvos skausmo. Tuomet ji sakė, kad jaučiasi keistai ir turi prigulti. Įėjau į vonią ir radau ją vonioje, visiškai apsirengusią, labai prastos būklės“, – pasakojo Ch. Rowley.

Jis sakė, kad jam ant rankų pateko tos medžiagos, bet jis gana greitai jas nusiplovė. Jis taip pat pasijuto blogai ir į ligoninę birželio 30 dieną buvo paguldytas kritinės būklės, bet paskui atsigavo.

Policija mano, kad „Novičiok“, kuriuo apsinuodijo Ch. Rowley, yra iš tos pačios partijos kaip ir medžiaga, kuria kovo mėnesį netoliese esančiame Solsberyje buvo apnuodyti buvęs rusų šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija. Abu jie ligoninėje gulėjo kelias savaites, bet galiausiai buvo išrašyti ir sveiksta neskelbiamoje vietoje.

Britų pareigūnai dėl Skripalių apnuodijimo kaltina Rusijos vyriausybę. Kremlius neigia, kad yra kaip nors su tuo susijęs.

Policija vis dar tikrina rajoną ieškodama įkalčių ir galimo didesnio užteršimo minima medžiaga požymių. Užtvaros aplink D. Sturgess namus Solsberyje po kelias savaites trukusių nuodugnių patikrinimų dabar naikinamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alis Petkus...

chi-chi...

As

Broliai ,mėto pietsakius.Tavarišči našam Rydu jest takyje Tvarišči katoryje savaem ne Tavaršči.0

lape

idomu ar daug bus tykinciuju to idioto parsidavelio paistalais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS