Nubausta Anglijos greitkelyje avariją sukėlusi girta lietuvė | KaunoDiena.lt

NUBAUSTA ANGLIJOS GREITKELYJE AVARIJĄ SUKĖLUSI GIRTA LIETUVĖ

  • 2

Lietuvė dvejiems metams neteko teisės vairuoti po to, kai būdama neblaivi sukėlė avariją M25 greitkelyje.

Incidentas įvyko pernai lapkritį Essexo grafystėje. Policijai pranešta, kad baltos spalvos „Lexus RX450“ rėžėsi į kelio atitvarus ir vertėsi ant stogo, o tada susidūrė su juodos spalvos „BMW X4“.

Siekiant išvengti naujų susidūrimų policija užtvėrė dalį greitkelio, o incidento vietoje susidarė spūstys. Atvykę paramedikai suteikė pirmąją pagalbą sužeistiesiems. Taip pat į orą pakeltas sraigtasparnis, nuskraidinęs nukentėjusiuosius į ligoninę.

„Lexus“ automobilio vairuotoja, 34-erių Raminta Stonkutė, susidūrimo metu prarado sąmonę ir buvo nugabenta į ligoninę. Vėliau pranešta, kad moters sužalojimai nesukėlė grėsmės jos gyvybei. Kraujo mėginys parodė, jog lietuvė vairavo neblaivi – alkoholio kiekis jos kraujyje leistiną ribą viršijo daugiau nei dvigubai.

Londone gyvenanti R. Stonkutė praėjusią savaitę stojo prieš teismą ir išgirdo nuosprendį šioje byloje. Teismas pripažino moterį kalta dėl vairavimo išgėrus. Ji turės atlikti 80 valandų neatlygintino darbo ir 22 mėnesiams neteko teisės vairuoti. Lietuvė taip pat turės sumokėti iš viso 795 svarus sterlingų teismo išlaidoms padengti.

Vyriausiasis bylos tyrėjas seržantas Willas Wilsheris sakė: „Nėra jokio pateisinimo vairavimui išgėrus. R. Stonkutė ne tik galėjo rimtai susižaloti pati, bet ir sužeisti savo automobilio keleivį bei visus kitus žmones, buvusius jos kelyje.“

Pareigūnas pridūrė, kad nepaisant to, jog moters girtumas buvo patikrintas tik po beveik 5 valandų, ji vis tiek daugiau nei dvigubai viršijo leistiną alkoholio kiekį kraujyje, o greitkelyje važiavo itin dideliu greičiu.

„Šio susidūrimo buvo galima lengvai išvengti“, – sakė W. Wilsheris. 

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/m25-greitkelyje-avarija-sukelusi-girta-lietuve-isgirdo-nuosprendi

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

gal ji is lgbt gr upes ?;;;

as

Garsina Lietuva

SUSIJUSIOS NAUJIENOS