Nuo potvynio nukentėjusiame Vokietijos regione užfiksuota daugiau kaip 30 teisės pažeidimų | KaunoDiena.lt

NUO POTVYNIO NUKENTĖJUSIAME VOKIETIJOS REGIONE UŽFIKSUOTA DAUGIAU KAIP 30 TEISĖS PAŽEIDIMŲ

Vokietijos teisėsaugos institucijos užfiksavo 31 įstatymo pažeidimą nuo potvynio smarkiai nukentėjusios Reinlando – Pfalco federalinės žemės apsemtuose rajonuose. Tai ketvirtadienį pareiškė šio regiono VFR vakaruose vidaus reikalų ministras Rogeris Lewentzas, praneša DPA.

Žinybos vadovo duomenimis, 25 veikos susijusios su nekilnojamuoju turtu. Iki šiol sulaikyti keturi žmonės. Ministras patikslino, kad konkrečių plėšikavimo požymių nenustatyta. „Ankstesni pranešimai apie didelį plėšikavimo atvejų skaičių kol kas nepasitvirtino“, - pabrėžė jis.

Anksčiau buvo pranešta, kad marodieriai plėšė parduotuves nelaimės zonoje Vokietijos vakaruose. Pavyzdžiui, pavienių juvelyrinių dirbinių parduotuvių plėšimo atvejų užfiksuota Štolbergo mieste (Šiaurės Reino – Vestfalijos federalinė žemė) netoli Acheno. Nežinomi piktadariai mėgino apvogti prekybos centrą ir ūkinių prekių parduotuvę, bet, atvykus policijai, paspruko. Štolberge gyventojų paliktus namus ir prekybos vietas saugo apie šimtą policininkų.

Nuo liepos 12 d. Vokietijos vakaruose ir pietvakariuose pliaupė liūtys, kurios sukėlė niokojamą potvynį. Iš krantų išsiliejo Reino intakai Aras ir Mozelis, taip pat nedidelės Zauerio, Priumo, Nimso ir Erfto upės. Stichija stipriausiai smogė Šiaurės Reino – Vestfalijos ir Reinlando – Pfalco federalinėms žemėms. Naujausiais duomenimis, potvynis pareikalavo daugiau kaip 170 žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS