Dėl nuvirtusių komodų žuvusių vaikų šeimoms ,,IKEA“ sumokės 50 mln. dolerių | KaunoDiena.lt

DĖL NUVIRTUSIŲ KOMODŲ ŽUVUSIŲ VAIKŲ ŠEIMOMS ,,IKEA“ SUMOKĖS 50 MLN. DOLERIŲ

  • 1

Baldų milžinė ,,IKEA" nuvirtus komodoms JAV mirtinai prispaustų trijų mažų vaikų šeimoms sumokės 50 mln. JAV dolerių, pareiškė šeimoms atstovaujantys advokatai.

Teisės paslaugų firmos „Feldman Shepherd“ advokatai apie pasiektą susitarimą pranešė po dvi dienas trukusios tarpininkavimo procedūros. Trys šeimos pasidalys 50 mln. JAV dolerių, pranešė „Feldman Shepherd“.

,,IKEA" taip pat sutiko ligoninėms vaikų atminimui skirti tris atskiras 50 tūkst. JAV dolerių aukas ir įnešti 100 tūkst. JAV dolerių į „Shane's Foundation“ – vaikų sauga besirūpinančią ne pelno organizaciją.

,,IKEA" atstovė spaudai patvirtino, kad buvo pasiektas „išankstinis susitarimas“, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė, nes susitarimą, anot jos, pirma turi patvirtinti teismas.

Birželį ,,IKEA" paskelbė Šiaurės Amerikoje atšaukianti daugiau kaip 35 mln. itin populiaraus „Malm“ modelio komodas po to, kai joms nuvirtus Jungtinėse Valstijose žuvo keli vaikai.

Įmonė tuomet pareiškė, kad šios komodos „visose rinkose, kuriose yra parduodamos, atitinka visus privalomus stabilumo reikalavimus“. Jos teigimu, komodos yra „saugios, jeigu“, kaip nurodyta instrukcijoje, yra pritvirtintos prie sienos.

Pasak Švedijos grupės, per pastaruosius 13 metų buvo pranešta apie šešis žūties atvejus, susijusius su ,,IKEA" komodomis. Visos šios nelaimės įvyko JAV. Nė viena iš komodų nebuvo pritvirtinta prie sienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sumokės

ne IKEA, SUMOKĖS PIRKĖJAI.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS