Oklahomoje po tornadų ir audrų žuvo du žmonės | KaunoDiena.lt

OKLAHOMOJE PO TORNADŲ IR AUDRŲ ŽUVO DU ŽMONĖS

  • 0

Oklahomoje trečiadienį žuvo du žmonės, per šią JAV valstiją praūžus tornadams ir smarkioms audroms, pranešė vietos pareigūnai.

Ekstremaliųjų situacijų valdymo institucijos valstijos pietinėje centrinėje dalyje esančioje Makleino apygardoje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje patvirtino mirties atvejus ir pridūrė, kad paieškos ir gelbėjimo darbai vyko iki vėlyvos nakties.

„Ekipažai reaguoja į pranešimus apie sužeidimus ir asmenis, įstrigusius savo slėptuvėse“, – sakoma įraše.

Pareigūnai įspėjo, kad audros aukų skaičius gali išaugti, kai paaiškės visi sugriovimų mastai.

„Kol naktis tęsiasi, o paieškos tinkle vis dažniau atliekamos ir informacijos gaunama vis daugiau, deja, skaičius gali didėti“, – šerifo pavaduotojas Scottas Gibbonsas (Skotas Gibonsas) sakė vietiniam televizijos NBC filialui KFOR.

Transliuotojo filmuotoje medžiagoje matyti apgadinti ir sugriauti pastatai ir po nedidelį Kolo miestelį besimėtančios nuolaužos.

Netoliese esančio Normano, Oklahomos valstijoje, Nacionalinė meteorologijos tarnyba irgi pranešė tornadus ir audras regione.

Netrukus po vidurnakčio socialiniame tinkle „Twitter“ tarnyba pranešė, kad audros rajone nebėra, ir pridūrė: „Po to, kas buvo pastarąsias 8 valandas? Pagaliau.“

Buvo nutraukta elektros laidų, išversta medžių, smarkiai apgadinta arba sugriauta gyvenamųjų namų ir kitų pastatų. Prieš tornadui atsitraukiant ir nusilpstant, Šonyje buvo apgadintas Oklahomos baptistų universitetas ir oro uostas.

„Neturime duomenų apie apgadintų namų ar įmonių skaičių, tačiau žinome, kad padaryta didelė žala“, – trečiadienį vėlai vakare pareiškė Oklahomos nepaprastųjų situacijų valdymo departamento atstovas spaudai Benny Fulkersonas (Benis Falkersonas).

Tinklalapio poweroutage.us duomenimis, per patį audros įkarštį visoje Oklahomoje be elektros buvo likę daugiau nei 23 000 vartotojų.

Šį pavasarį Pietų, Vidurio ir Šiaurės rytų valstijose audrų metu siautė tornadai, nusinešę dešimtys gyvybių.

Šio mėnesio pradžioje JAV praūžusi audra sukėlė tornadus, kurie nusinešė mažiausiai 32 žmonių gyvybes nuo Arkanzaso iki Delavero, o dar po kelių dienų tornadas nusinešė penkių žmonių gyvybes Misūryje.

Misisipėje ir Alabamoje žuvo mažiausiai 26 žmonės, kai kovo pabaigoje audros metu tornadai nusiaubė pietinę JAV dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS