Per okupantų raketinį smūgį restoranui Kramatorske žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 9 | KaunoDiena.lt

PER OKUPANTŲ RAKETINĮ SMŪGĮ RESTORANUI KRAMATORSKE ŽUVUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS PADIDĖJO IKI 9

  • 0

Per Rusijos raketinę ataką, per kurią nukentėjo populiarus restoranas Ukrainos rytuose, žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki devynių, trečiadienį pranešė Ukrainos pareigūnai.

Anksčiau skelbta apie aštuonias aukas. Trečiadienio rytą iš po griuvėsių buvo ištrauktas dar vieno vyro kūnas, teigė pareigūnai.

Per antradienio vakarą Kramatorską sukrėtusį išpuolį taip pat buvo sužeisti mažiausiai 56 žmonės. Rusijos raketa pataikė į vietos kavinę, kurioje dažnai lankosi žurnalistai, pagalbos darbuotojai ir kariai, naudojantys Kramatorską kaip operacijų bazę. Miestas yra vos už kelių kilometrų nuo fronto linijos.

Tarp žuvusiųjų buvo trys vaikai. Generalinis prokuroras Andrijus Kostinas sakė, kad apšaudymas įvyko tuo metu, kai žmonės grįžo iš darbo. Jis teigė, kad trys žuvę vaikai buvo 14 ir 17 metų amžiaus.

Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba pranešė, kad gelbėtojai toliau tvarko nuolaužas ir ieško daugiau išgyvenusiųjų.

Šį mėnesį Ukraina pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą ir pasiekė tam tikrų teritorinių laimėjimų. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį paskelbė, kad Ukrainos kariai pasistūmėjo į priekį visomis kryptimis.

Rusija suintensyvino savo oro kampaniją Ukrainoje, kol vyksta kovos prie fronto linijos.

Kremlius: taikomasi tik į karinius objektus

Kemlius trečiadienį pareiškė, esą smogia tik tiems taikiniams Ukrainoje, kurie yra kaip nors susiję su kariuomene.

Toks pareiškimas pasirodė po to, kai raketinė ataka, per kurią nukentėjo populiarus restoranas Kramatorske, Ukrainos rytuose, pareikalavo mažiausiai 10 žmonių gyvybių.

„Smūgiai suduodami tik tiems objektams, kurie vienaip ar kitaip susiję su karine infrastruktūra“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas po to, kai antradienį per išpuolį Kramatorske buvo sunaikintas karių, žurnalistų ir humanitarinės pagalbos darbuotojų pamėgtas restoranas „Ria Pizza“.

„Rusijos Federacija nenukreipia smūgių į civilinę infrastruktūrą“, – pridūrė jis.

Gairės: Kramatorskas, karas Ukrainoje, smūgis, raketos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS