Pabėgėlių centre Portugalijoje įtariamas šnipinėjimas Rusijai | KaunoDiena.lt

PABĖGĖLIŲ CENTRE PORTUGALIJOJE ĮTARIAMAS ŠNIPINĖJIMAS RUSIJAI

Portugalijos policija Setubalo mieste atliko kratą municipaliniame paramos pabėgėliams centre, aiškindamasi pabėgėlių ukrainiečių asmeninių duomenų perdavimo Rusijai aplinkybes, praneša portalas „rbc.ua“.

Policijos pareiškime sakoma, jog pareigūnai apieškojo paramos centrą, Setubalo municipaliteto pastatą, taip pat migrantų iš Rytų Europos asociacijos „Vienybė“ patalpas. Be to, policija paėmė dokumentų.

Skandalas kilo po laikraščio „Expresso“ publikacijos balandžio 29 d. Joje buvo teigiama, kad dvigubą pilietybę turintys sutuoktiniai rusai Igoris ir Julija Chašinai, kurie yra asociacijos „Vienybė“ nariai, kopijavo pabėgėlių dokumentus ir klausinėjo apie jų šeimų narių buvimo vietą Ukrainoje.

Pasak „Expresso“, Portugalijos saugumo tarnyba atidžiai stebėjo Chašinų veiklą nuo Krymo aneksijos 2014 metais.

Setubalo miesto valdžia, kur daugumą turi Portugalijos komunistų partija, padėjo sutuoktiniams „bendradarbiauti“ su paramos pabėgėliams centru.

Po publikacijos opozicinės partijos pareikalavo, kad Setubalo meras André Martinsas, kuris, pasak jų, žinojo apie Chašinų ryšius su Rusijos institucijomis, atsistatydintų.

„rbc.ua“ primena, kad Portugalija iki šiol priėmė apie 36 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos.

Gairės: karas Ukrainoje, Portugalija, Ukrainos pabėgėlių centras, Ukrainos karo pabėgėliai, šnipinėjimas Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS