Pakistane išgelbėtas sunkiai susižeidęs italų alpinistas | KaunoDiena.lt

PAKISTANE IŠGELBĖTAS SUNKIAI SUSIŽEIDĘS ITALŲ ALPINISTAS

Pakistano kariuomenės sraigtasparniai išgelbėjo vieną italų alpinistą, dviem paromis anksčiau nukritusį iš didelio aukščio ir sunkiai susižeidusį Karakorumo kalnuose šalies šiaurėje, pirmadienį pranešė pareigūnai.

30-metis gydytojas Francesco Cassardo (Frančeskas Kasardas), atvykęs iš Italijos šiaurinio Pjemonto regiono, nukrito nuo skardžio šeštadienį, kai atsisakė planų pasiekti 6 955 metrų aukščio 7-ąją Gašerbrumo viršukalnę ir pradėjo leistis bazinės stovyklos link, informavo italų žiniasklaida.

Kartu su juo kopęs 43 metų Carlo Alberto Cimenti (Krlas Albertas Čimentis) sakė, kad F. Cassardo krisdamas keliskart atsitrenkė į kelias uolas, kol galiausiai sustojo apie 6 300 metrų aukštyje.

Pakistano kariuomenė nurodė, kad F. Cassardo „susilaužė šlaunikaulį, taip pat patyrė kaklo traumą“.

Gelbėjimo sraigtasparniai savaitgalį neįstengė pasiekti sužeistojo, nes esant aukštesnei nei įprasta temperatūrai oras dideliame aukštyje buvo pernelyg išretėjęs.

Sekmadienį į pagalbą atvyko keturi alpinistai iš Lenkijos ir Kanados. Jie, naudodamiesi improvizuotais neštuvais, pargabeno sužeistąjį į bazinę stovyklą 5 900 metrų aukštyje.

Pirmadienį ten nusileido du Pakistano kariuomenės sraigtasparniai. Orlaiviai nuskraidino F. Cassardo į kariuomenės bazę netoliese esančioje Skardu gyvenvietėje ir perdavė jį medikams.

„Puiki žinia, kurios laukėme. Kariuomenės sraigtasparniai atliko neįkainojamą darbą – kaip įprasta“, – per „Twitter“ parašė Italijos ambasadorius Pakistane Stefano Pontecorvo (Stefanas Pontekorvas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS