Pakistane keltuve įstrigę žmonės išgelbėti | KaunoDiena.lt

PAKISTANE KELTUVE ĮSTRIGĘ ŽMONĖS IŠGELBĖTI

  • 0

Pakėlus į orą karo aviacijos sraigtasparnius ir pasinaudojus trosu buvo išgelbėti aštuoni žmonės, kurie kelias valandas buvo įstrigę virš gilaus Pakistano slėnio pakibusiame keltuve.

Pakėlę sraigtasparnį gelbėtojai pirmiausia, po beveik 12 valandų, perkėlė vieną vaiką į saugią vietą, tačiau naktį bei dėl prastėjančių oro sąlygų sraigtasparnį netrukus reikėjo grąžinti į bazę.

Tada Pakistano Specialiųjų pajėgų grupės (SSG) komandosai, žinomi kaip „raudonosios beretės“, panaudojo trosą, neleidžiantį keltuvui nukristi į slėnį, kaip lyną, kad išgelbėtų likusius įstrigusius žmones.

„Maniau, kad tai mano paskutinė diena ir manęs nebebus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš išgelbėtų berniukų Attaullah Shahas (Ataula Šahas).

„Dievas suteikė man antrą gyvenimą“, – sakė 15-metis.

Pakistano laikinasis ministras pirmininkas Anwaaras ul Haqas Kakaras (Anvaaras Hakas Kakaras) gelbėtojus pavadino tautos didvyriais.

„Puikus kariškių, gelbėjimo tarnybų, rajono administracijos ir vietos žmonių komandinis darbas“, – socialiniame tinkle „X“ rašė jis.

Anksčiau vietos pareigūnai teigė, kad sraigtasparniu iš pakibusio keltuvo buvo ištraukti du vaikai, tačiau vėliau kariškiai patvirtino, kad tokiu būdu buvo išgelbėtas tik vienas vaikas.

Maniau, kad tai mano paskutinė diena ir manęs nebebus.

„Po nenuilstamų aukštos kvalifikacijos pilotų ir SSG personalo pastangų pavyko išgelbėti vaiką, tačiau misiją teko atšaukti dėl blogų oro sąlygų“, – sakoma kariuomenės žiniasklaidos skyriaus pranešime.

„Tuomet SSG kariai ėmėsi tolesnių veiksmų ir kariuomenės sraigtasparniais į nelaimės vietą nuskraidino specialią tam tikslui skirtą komandą“, – priduriama jame.

Suaugusieji išgelbėti paskutiniai

Pakistano nepaprastųjų situacijų tarnybos atstovas Bilalas Faizi (Bilalas Faizis) sakė, kad du suaugusieji buvo išgelbėti paskutiniai.

Gelbėjimo operacijos vaizdo įraše matyti, kaip paauglys keliamas į sraigtasparnį ir palengvėjimo neslepianti minia.

„Kai visi buvo išgelbėti, šeimos apsikabino ir ėmė verkti iš džiaugsmo“, – AFP sakė gelbėjimo tarnybų pareigūnas Waqaras Ahmadas (Vakaras Ahmadas).

„Žmonės nuolat meldėsi, bijodami, kad virvė gali nutrūkti. Žmonės meldėsi tol, kol buvo išgelbėtas paskutinis žmogus“, – pridūrė jis.

Šeši vaikai, lydimi dviejų suaugusiųjų, vyko į mokyklą, kai apie 7 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku), įpusėjus kelionei virš žaliuojančio Alajaus slėnio, sugedo keltuvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS