Parduotuvėje kilus muštynėms dėl reikalavimo dėvėti kaukę sužeistas apsaugininkas | KaunoDiena.lt

PARDUOTUVĖJE KILUS MUŠTYNĖMS DĖL REIKALAVIMO DĖVĖTI KAUKĘ SUŽEISTAS APSAUGININKAS

Kalifornijoje dviem broliams gresia baudžiamieji kaltinimai dėl muštynių su vienos parduotuvės apsaugininkais, kilusių šiems pareikalavus užsidėti apsaugines kaukes.

Per incidentą Los Andželo priemiestyje Van Naize 31 metų Phillipas Hamiltonas (Filipas Hamiltonas) ir jo 29 metų brolis Paulas (Polas) susibarė su parduotuvės „Target“ apsaugininkais, kai šie pastebėjo, jog broliai neužsidėję apsauginių kaukių, nors jas privaloma dėvėti dėl koronaviruso epidemijos.

Kai keturi apsaugos darbuotojai mėgino brolius iš parduotuvės išvesdinti, Hamiltonai smogė vienam iš jų ir prasidėjo muštynės, per kurias vienam apsaugininkui buvo sulaužyta ranka, sakoma ieškinyje.

„Nedėvėti kaukės yra savanaudiška, neteisinga ir neteisėta“, – sakoma penktadienį paskelbtame Los Andželo miesto prokuroro Mike'o Feuerio (Maiko Fojerio) pranešime.

„Absoliučiai netoleruosime smurto atsakant į tinkamas pastangas užtikrinti, kad verslo įmonių klientai dėvėtų veido apdangalus, – pridūrė jis. – Turime vieną bendrą priešą – ir jis yra virusas, o ne kiti žmonės.“

Gegužę Van Naize įvykusios grumtynės buvo nufilmuotos ir tapo vienu iš virtinės panašių incidentų Jungtinėse Valstijose, kur reikalavimas dėvėti kaukes tapo politiniu klausimu.

Broliams buvo pareikšti kaltinimai dėl sumušimo ir neteisėto įsibrovimo. Jeigu jų kaltė būtų įrodyta, Hamiltonams gresia daugiau kaip vieni metai laisvės atėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pritariu Sauliui

Tik mankurtai nebeskiria spalvu

saulius

Teisingai.Apsauginiai neturi jokios teises reikaluaiti uzsideti kaukes,net darbo sutarty to nerasoma.Tai yra valdzios vykdoma savivale,spaudziant kasininkes,kad neaptarnautu nedeviciu kaukiu,spaudzia apsauginius.Nei apsauginis,nei kasininke ar kiti darbuotojai nera istatymo vykdytojai,tai ne jokie pareigunai..jie negali uztai imtis jokiu veiksmu,gali tik paprasyti uzsideti kauke ir tiek..Jie ne jokie pareigunai,bet tas pats kaip ir eilinis zmogus uzejes i parduotuve.Valdzia naudojasi spaudimo teise,eiliniai pileiciia yra bandomi sudoroti tokiu paciu pilieciu rankomis,o valdzia tai stebi...Kodel apsaugos vadovai,parduotuviu vadovai,patys neina kontroliuoti kaip devimos kaukes?

Judita tau lieps

Valgyt kaka nuo karonos, ka darysi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS