Pareigūnas: Indonezijoje išsiveržus ugnikalniui rasta bent vienuolika žuvusių turistų | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAS: INDONEZIJOJE IŠSIVERŽUS UGNIKALNIUI RASTA BENT VIENUOLIKA ŽUVUSIŲ TURISTŲ

  • 0

Vakarų Indonezijoje išsiveržus ugnikalniui rasta mažiausiai vienuolika žuvusių turistų, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vietos gelbėjimo tarnybos pareigūnas.

Sekmadienį Sumatros saloje esantis Marapio ugnikalnis išsiveržė ir į dangų išmetė 3 tūkst. metrų aukščio pelenų stulpą.

„Nebuvo evakuoti 26 žmonės, 14 iš jų radome: tris gyvus ir 11 mirusių“, – praėjus dienai po išsiveržimo sakė Padango paieškos ir gelbėjimo agentūros vadovas Abdul Malikas.

Jis nurodė, kad nuo šeštadienio ant ugnikalnio iš viso buvo 75 žygeiviai ir kad gelbėtojai bando juos surasti.

A. Malikas nurodė, kad dvylika žmonių vis dar laikomi dingusiais be žinios, o 49 pavyko saugiai nusileisti nuo ugnikalnio. Kai kurie iš jų buvo nugabenti į ligoninę.

Tie, kas buvo sužeisti, buvo priartėję prie kraterio.

Vakarų Sumatros gamtos išteklių apsaugos agentūra pranešė, kad gelbėtojų komandos dirbo visą naktį, kad padėtų alpinistams nusileisti į saugią vietą.

Vakarų Sumatros nelaimių padarinių likvidavimo agentūros vadovas Rudy Rinaldi (Rudis Rinaldis) AFP sakė, kad kai kuriems išgelbėtiems žygeiviams šiuo metu teikiama medicininė pagalba.

„Kai kurie patyrė nudegimų, nes buvo labai karšta, – sakė jis. – Tie, kas buvo sužeisti, buvo priartėję prie kraterio.“

Indonezijos keturių lygių sistemoje Marapio išsiveržimas priskirtas antram pavojaus lygiui. Valdžios institucijos aplink kraterį taip pat nustatė trijų kilometrų uždraustą zoną.

Indonezijos salynas yra Ramiojo vandenyno ugnies žiede, kur dėl žemyninių plokščių susidūrimo vulkaninis ir seisminis aktyvumas yra didelis.

Šioje Pietryčių Azijos valstybėje yra beveik 130 aktyvių ugnikalnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS