Rusų apšaudymo Ukrainos Slovjansko mieste aukų skaičius padidėjo iki 11-os | KaunoDiena.lt

RUSŲ APŠAUDYMO UKRAINOS SLOVJANSKO MIESTE AUKŲ SKAIČIUS PADIDĖJO IKI 11-OS

Žuvusiųjų per Rusijos raketų smūgį į daugiabutį Rytų Ukrainos Slovjansko mieste skaičius šeštadienį padidėjo iki 11-os.

Slovjanskas yra Ukrainos kontroliuojamoje rytinės Donecko srities dalyje ir yra netoli Rusijos kontroliuojamos teritorijos.

Pasak Kyjivo, į miestą penktadienį buvo paleistos septynios raketos, kurios apgadino penkis daugiabučius, penkis privačius gyvenamuosius namus, mokyklą ir administracinį pastatą.

„Slovjansko apšaudymo aukų skaičius padidėjo iki 11 žmonių“, – per televiziją pranešė valstybinės skubios pagalbos tarnybos atstovė srityje Veronika Bachal.

Slovjansko apšaudymo aukų skaičius padidėjo iki 11 žmonių.

Anksčiau buvo skelbta, kad žuvo devyni žmonės, įskaitant dvimetį berniuką, kuris buvo ištrauktas iš griuvėsių, bet mirė greitosios pagalbos automobilyje pakeliui į ligoninę. Dar 21 žmogus buvo sužeistas.

Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska pareiškė užuojautą berniuko šeimai dėl šio „neapsakomo sielvarto“.

O prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė Rusiją dėl „brutalaus gyvenamųjų namų apšaudymo“ ir „žmonių žudymo vidury baltos dienos“.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kaip gelbėtojai gyvenamojo namo viršutiniame aukšte ieškojo išgyvenusiųjų, o iš kitoje gatvės pusėje degančių namų veržėsi juodi dūmai.

Apačioje esanti gatvė, įskaitant žaidimų aikštelę, buvo padengta betono dulkių ir nuolaužų sluoksniu, aplinkui mėtėsi išplėšti mokyklinių vadovėlių puslapiai ir vaikų piešiniai.

Tuo tarpu Chersono srities administracija platformoje „Telegram“ pranešė, kad per rusų pajėgų surengtą apšaudymą šiame Pietų Ukrainos mieste šeštadienį žuvo 48 metų moteris ir jos 28 metų dukra.

Gairės: karas Ukrainoje, Slovianskas, žuvo 5 žmonės, Rusijos raketos, Pavlo Kyrylenka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS