Paryžiuje – vėl neramu: protestuotojus policija vaikė ašarinėmis dujomis | KaunoDiena.lt

PARYŽIUJE – VĖL NERAMU: PROTESTUOTOJUS POLICIJA VAIKĖ AŠARINĖMIS DUJOMIS

Paryžiuje policija šeštadienį paleido ašarines dujas, vaikydama „geltonųjų liemenių“ judėjimo protestuotojus, pranešė dienraštis „Le Parisien“.

Teisėsaugos pareigūnų susirėmimai su protestuotojais vyko prie Sen Lazaro stoties. Kaip nurodo laikraštis „Le Figaro“, policija per šiuos protestus sulaikė jau apie 30 žmonių.

Naujienų agentūra AP nurodė, kad šeštadienį ryte prasidėjusiose eitynėse Paryžiaus gatvėse dalyvauja keli šimtai žmonių. Palaikyti tvarkos į Prancūzijos sostinės gatves buvo pasiųsta daugiau kaip 7 000 policininkų.

Anksčiau policija paprašė protestų dalyvių palikti šalimais esančią Šv. Magdalenos aikštę, kurioje buvo uždrausta rengti demonstracijas. Traukdamiesi iš aikštės protestuotojai skandavo šūkius prieš prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną), rašo „Le Parisien“.

Ruošdamasi šiems protestams Paryžiaus valdžia sustiprino gatvėse patruliuojančias policijos pajėgas, taip pat uždraudė demonstrantams rinktis kai kuriose vietose, įskaitant Eliziejaus Laukų prospektą.

Šeštadienį Paryžiuje taip pat planuojama surengti vėliau prasidėsiančias demonstracijas prieš pensijų reformą ir klimato pokyčius. Baiminamasi, kad „geltonųjų liemenių“ judėjimo šalininkai ir jų radikalieji „juodieji blokai“ gali pamėginti įsimaišyti tarp demonstrantų, reikalausiančių imtis priemonių prieš pasaulio klimato šiltėjimą.

Prieš 10 mėnesių susikūręs „geltonųjų liemenių“ judėjimas kaltina E. Macroną pernelyg atitrūkus nuo paprastų Prancūzijos žmonių poreikių.

Kas savaitę rengiamos jo demonstracijos paskatino prezidentą atverti valstybės biudžetą ir skirti beveik 17 mlrd. eurų tokioms priemonėms kaip atlyginimų didinimas bei mokesčių mažiausiai uždirbantiems mažinimas.

Vasarą šie protestai buvo aprimę.

E. Macronas penktadienį paragino užtikrinti ramybę. Pasak prezidento, „gerai, kad žmonės išreiškia save“, bet jie neturėtų trukdyti klimato protestuotojams ir kultūros renginiams.

Svarbus „geltonųjų liemenių“ judėjimo veikėjas Jerome'as Rodriguesas (Žeromas Rodrigesas) sakė, kad šeštadienio akcija bus „indikatorinė demonstracija“, ir tikino, kad „į Paryžių atvyks daug žmonių“.

Tačiau pareigūnai vėl uždraudė protestus Eliziejaus Laukuose ir kitose vietose sostinės širdyje, kur demonstrantai anksčiau buvo nusiaubę ir padegę prabangių parduotuvių bei restoranų.

Pirmąją šalies masto protestų dieną pernai lapkritį į gatves buvo išėję apie 282 tūkst. žmonių, bet iki pavasario „geltonųjų liemenių“ demonstracijos reikšmingai sumenko, o vasarą vyko tik pavieniai protestai.

Ketvirtadienį žurnalo „Time“ paskelbtame interviu E. Macronas sakė, kad šis judėjimas „man buvo labai naudingas“ ir padėjo geriau įsiklausyti į visuomenę ir palaikyti su ja ryšį.

„Mano iššūkis – daug geriau girdėti žmones negu dariau tai pačioje pradžioje“, – pažymėjo prezidentas.

GALERIJA

  • Paryžiuje – vėl neramu: protestuotojus policija vaikė ašarinėmis dujomis
  • Paryžiuje – vėl neramu: protestuotojus policija vaikė ašarinėmis dujomis
  • Paryžiuje – vėl neramu: protestuotojus policija vaikė ašarinėmis dujomis
  • Paryžiuje – vėl neramu: protestuotojus policija vaikė ašarinėmis dujomis
  • Paryžiuje – vėl neramu: protestuotojus policija vaikė ašarinėmis dujomis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Burzujai ir fasistai GALI nuodyti, saudyti bet kokius protestuotojus ISSKYRUS PI>DERUS, LEZBES, LAVONPISIUS, Visi kiti, o ipatingai Rusija NETURI TEISES pakelti rankos pries valstybes priesus ir pide.rus, lezbes, liberastus ir kitas visuomenes atmatas. JIE EUROPINES VERTYBES.

...

O dabar įsivaizduokit kad ten ant žemės suguldyti tie VAGYS, iš vaikų vaivorykštę pavogę...

idomu

Kur komsomolco LINO pasipiktinimas dėl demokratiškų ir taikių protestuotojų išvaikymo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS