Pentagonas: JAV siunčia pajėgas į regioną dėl galimos Sudano ambasados evakuacijos | KaunoDiena.lt

PENTAGONAS: JAV SIUNČIA PAJĖGAS Į REGIONĄ DĖL GALIMOS SUDANO AMBASADOS EVAKUACIJOS

Pentagonas ketvirtadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos dislokuoja karius, kad pasirengtų galimai Amerikos ambasados Sudane darbuotojų evakuacijai, tęsiantis konkuruojančių generolų pajėgų kovoms Chartume.

„Netoliese regione dislokuojame papildomus pajėgumus nenumatytiems atvejams, susijusiems su JAV ambasados personalo išvykimo iš Sudano užtikrinimu ir galimu palengvinimu“, – sakoma Pentagono pareiškime.

Daugiau kaip 300 žmonių žuvo po to, kai šeštadienį prasidėjo kovos tarp dviejų generolų, per 2021 metų perversmą užgrobusių valdžią, pajėgų: kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) ir jo pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo, kuris vadovauja sukarintoms Greitojo reagavimo pajėgoms (RSF).

Vieni kruviniausių mūšių vyko sostinėje Chartume, kur gyvena penki milijonai žmonių. Kol vyksta kovos, dauguma jų gyvena užsidarę savo namuose be elektros, maisto ir vandens.

RSF, kuri išaugo iš baimę keliančių džandžavidų kovotojų, ilgus metus vadovavusių ypatingam smurtui Darfūre, pareiškė, kad jos pajėgos nuo trečiadienio vakaro „visiškai nutrauks ugnį“ 24 valandoms.

Tačiau liudininkai teigė, kad Chartume apšaudymas nesiliovė, praėjus vos kelioms minutėms nuo numanomų dar vienų paliaubų, skelbiamų jau antrą kartą per kelias dienas, pradžios.

Ubeide, Šiaurės Kordofano valstijoje, į pietus nuo sostinės, liudininkai pranešė apie garsius sprogimus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ka jie ten

Ruosiasi pagasdint,JAVirusiniai atsilupeliai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS