Pietų Afrikos Respublikoje taupant lėšas mirė beveik 100 psichinių ligonių | KaunoDiena.lt

PIETŲ AFRIKOS RESPUBLIKOJE TAUPANT LĖŠAS MIRĖ BEVEIK 100 PSICHINIŲ LIGONIŲ

  • 0

Pietų Afrikos Respublikoje mirė mažiausiai 94 psichiniai ligoniai, kuriuos pernai pareigūnai iš vienos ligoninės perkėlė į reikiamos licencijos neturinčius priežiūros centrus, prilygstančius „koncentracijos stovykloms“, sakoma trečiadienį paskelbtoje tyrimo ataskaitoje.

Dauguma jų mirė dėl diarėjos ir dehidratacijos, kadangi pacientai buvo skubiai perkelti į 27 „blogai paruoštas“ patalpas, siekiant sumažinti išlaidas jų gydymui, išsiaiškino tyrėjai.

Sveikatos apsaugos kontrolieriaus ataskaitoje pasakojama, kaip kai kurie pacientai buvo imami iš „Life Esidimeni“ ligoninės Gautengo provincijoje ir išvežami atvirais autofurgonais.

Pacientų atrankos procesas priminė „galvijų aukcioną“, po kurio jie buvo išvežti ir dažnai mėtomi iš vieno naujo globos centro į kitą, nurodoma ataskaitoje.

Ligonių artimieji nebuvo informuoti apie pacientų buvimo vietą. Jie net nesužinodavo, jeigu jų ligoniai mirdavo perpildytuose nešildomuose priežiūros centruose, kurie, pasak liudininkų, priminė „koncentracijos stovyklas“.

Kai kurie sunkiai sergantys pacientai tuose centruose net negaudavo pakankamai maisto ir vandens, dėl to badavo, netekdavo svorio ir net mirdavo nuo dehidratacijos.

Gautengo provincijos sveikatos departamentas nutraukė ilgalaikę sutartį su „Life Esidimeni“ ligonine ir perkėlė daugiau nei 1300 pacientų į jų priežiūrai netinkamą aplinką, nurodoma ataskaitoje.

„Vienas asmuo mirė nuo ligos, susijusios su psichine sveikata. Nė vieno iš 93 (kitų) pacientų mirties priežastis nesusijusi su jų psichine liga“, – sakė kontrolierius Malegapuru Makgoba vietos žiniasklaidai, kai buvo paskelbtos tyrimo išvados.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS