Pietų Korėjoje už smurtą prieš sekėjus nuteista apokaliptinio kulto lyderė | KaunoDiena.lt

PIETŲ KORĖJOJE UŽ SMURTĄ PRIEŠ SEKĖJUS NUTEISTA APOKALIPTINIO KULTO LYDERĖ

  • 1

Pietų Korėjoje vieno apokaliptinio kulto lyderė buvo nuteista kalėti šešerius metus už 400 sekėjų laikymo nelaisvėje Fidžyje, kur jie buvo mušami ir verčiami dalyvauti barbariškuose ritualuose, nurodoma trečiadienį paskelbtame teismo pareiškime.

Sektos „Grace Road Church“ įkūrėja Shin Ok-ju (Šin Okdžu) 2014 metais įtikino savo sekėjus persikelti į Fidžį, kur, anot kulto lyderės, jie turėjo būti saugūs nuo artėjančių katastrofų.

Tačiau sekėjams atvykus į šią salą iš jų buvo atimti pasai ir daugelis jų, įtariama, buvo mušami ar nukentėjo per žiaurius ritualus, kuriais esą buvo siekiama išvaryti piktąsias dvasias.

Pirmadienį Pietų Korėjos teismas pripažino Shin Ok-ju kalta dėl kelių nusikaltimų, tokių kaip smurtavimas, vaikų išnaudojimas ir sukčiavimas. „Bejėgės aukos nukentėjo per masinius sumušimus ir patyrė ne tik fizinius kankinimus, bet ir didelę baimę bei rimtų psichologinių traumų“, – konstatavo Suvono apygardos teismo skyrius Anjange.

„Už religijos vardu įvykdytus neteisėtus veiksmus būtina griežtai bausti“, – priduriama anksčiau šią savaitę teismo skyriaus išplatintame pareiškime. Dalis sekėjų, kuriems pavyko išsigelbėti, pareiškė žurnalistams, kad sektą mėginę palikti žmonės buvo viešai ir brutaliai mušami.

Pietų Korėjoje, kur daugiau nei ketvirtadalis gyventojų yra protestantai arba katalikai, pastaruoju metu išpopuliarėję krikščioniškų mokymų įkvėpti kultai.

Gegužės mėnesį šalies apeliacinis teismas už kelių sekėjų moterų išžaginimą skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę vienos sektos lyderiui, kuris tvirtino esąs mesijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Prisiminkim katalikus viduramžiais - jų dievas tai ir dabar TAS PATS! :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS