Pirmą kartą nuo paliaubų įsigaliojimo Izraelis vėl atakavo „Hamas“ pozicijas | KaunoDiena.lt

PIRMĄ KARTĄ NUO PALIAUBŲ ĮSIGALIOJIMO IZRAELIS VĖL ATAKAVO „HAMAS“ POZICIJAS

Pirmą kartą nuo paliaubų su „Hamas“ įsigaliojimo gegužę Izraelio naikintuvai vėl atakavo palestiniečių grupuotės taikinius Gazos Ruože. Taip Izraelio pajėgos, jų pačių duomenimis, reagavo į atakas padegamaisiais balionais iš palestiniečių teritorijos.

Per protestus prieš vadinamąjį vėliavų maršą Jeruzalėje demonstrantai antradienį Pietų Izraelio kryptimi paleido balionus su padegamaisiais užtaisais, kurie čia, Izraelio ugniagesių duomenimis, sukėlė mažiausiai 20 gaisrų. Atsakydama į tai, Izraelio karinė aviacija naktį surengė atakas Gazos Ruože, tviteryje patvirtino kariuomenė.

Pirmiausiai buvo atakuojamos tos „Hamas“ vietos, kuriose radikali islamo grupuotė rengia susirinkimus. Saugumo šaltinių Gazoje duomenimis, girdėjosi keli sprogimai. Žmonės nenukentėjo. Tačiau per dviejų „Hamas“ karinių postų apšaudymą padaryta didelių materialinių nuostolių.

Tai buvo pirmieji Izraelio oro antskrydžiai Gazos Ruože nuo 11 dienų konflikto tarp Izraelio ir „Hamas“ pabaigos gegužę. Konfliktas paaštrėjo gegužės 10 dieną, kai „Hamas“, reaguodama į susirėmimus tarp palestiniečių ir policijos Rytų Jeruzalėje, paleido į Izraelį daug raketų.

Iki paliaubų įsigaliojimo gegužės 21 dieną Gazos Ruože žuvo 260 palestiniečių, tarp jų – dešimtys vaikų. Per raketų atakas prieš Izraelį, kariuomenės duomenimis, žuvo 13 žmonių, tarp jų – vaikas ir jaunuolis. Tarpininkaujant Egiptui, galiausiai buvo pasiektos paliaubos. Vėliavų maršas, skirtas vadinamajai Jeruzalės dienai paminėti, pradžioje buvo planuotas gegužės 10 dieną, tačiau dėl „Hamas“ raketų atakų nutrauktas.

Gairės: Izraelis, Hamas, ataka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS