Lėktuvo katastrofos vietoje Kamčiatkoje surasti 19 žuvusiųjų palaikai | KaunoDiena.lt

LĖKTUVO KATASTROFOS VIETOJE KAMČIATKOJE SURASTI 19 ŽUVUSIŲJŲ PALAIKAI

Lėktuvo An-26 katastrofos vietoje Kamčiatkoje surasti ir paimti 19 žuvusiųjų palaikai, paieška toliau tęsiama, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė regiono sanitarinės aviacijos tarnyba.

Ryšys su bendrovei „Kamčiatskoe aviapredprijatije“ priklausančiu orlaiviu, antradienį pakilusiu iš Kamčiatkos Petropavlovsko, nutrūko likus maždaug 10 minučių iki planuoto nusileidimo Palanos gyvenvietės oro uoste. Kaip pranešama, meteorologinės sąlygos tuo metu buvo nepalankios – oro uosto apylinkėse tvyrojo rūkas ir žemi debesys.

Lėktuvu skrido 28 žmonės.

Vėliau paieškos komandos netoli pakrantėje esančios Palanos surado lėktuvo nuolaužas.

„Surasti 19 žmonių – suaugusiųjų ir vaikų – palaikai. Jie bus nusiųsti ekspertizei ir atpažinimui“, – sakė regiono sanitarinės aviacijos tarnybos atstovas.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija patvirtino, kad surasti 19 žuvusiųjų palaikų fragmentai.

„Per paieškos operaciją prie Kamčiatkos krantų surasti dar 10 žuvusiųjų palaikų fragmentai. Iš viso surasta 19 [žmonių] palaikų fragmentų. Darbai tęsiami“, – nurodė ministerijos spaudos tarnyba.

Lėktuvu įprastu keleiviniu maršrutu skrido šeši įgulos nariai ir 22 keleiviai, tarp jų du nepilnamečiai. Visi jie laikomi žuvusiais.

Daugiau kaip 50 žmonių tikrina Ochotsko jūros pakrantes, bet paieškai trukdo rūkas, stiprus vėjas ir bangos, sakė pareigūnai.

Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė planuojanti atsiųsti narų ir sraigtasparnį Mi-8.

Didžiulis Kamčiatkos pusiasalis yra populiarus tarp turistų dėl savo laukinės gamtos, aktyvių ugnikalnių ir juodo smėlio paplūdimių.

Gubernatorius Vladimiras Solodovas dėl lėktuvo katastrofos nuo trečiadienio paskelbė trijų dienų gedulą.

Pareigūnai sakė, kad 1982 metais pagaminto lėktuvo būklė buvo gera, jis praėjo saugumo patikrinimus.

Rusijos Tyrimų komitetas, tiriantis rimtus nusikaltimus ir incidentus, nurodė, kad tiriamos trys galimos orlaivio katastrofos priežastys: prastos oro sąlygos, techniniai gedimai ar piloto klaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS