Po Rusijos smūgių Ukrainos regionuose nutrūko elektros energijos tiekimas | KaunoDiena.lt

PO RUSIJOS SMŪGIŲ UKRAINOS REGIONUOSE NUTRŪKO ELEKTROS ENERGIJOS TIEKIMAS

  • 0

Ukrainos elektros tinklų operatorius penktadienį pranešė, kad septyniuose šalies regionuose buvo nutrauktas elektros tiekimas dėl avarinių gedimų, kilusių po to, kai per naktį Rusijos surengtą masinę oro ataką buvo apgadinta daugybė energetikos objektų.

„Sugadinta dešimtys elektros sistemos įrenginių. Septyniuose regionuose avariniai elektros tiekimo sutrikimai“, –  socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė valstybinis elektros tinklų operatorius „Ukrenerho“.

„Šį rytą Rusijos įvykdyta ataka prieš Ukrainos energetikos sistemą buvo didžiausia iki šiol užfiksuota ataka“, – teigė „Ukrenerho“.

Per vieną iš Rusijos smūgių penktadienį buvo nutraukta viena iš dviejų elektros linijų, kuriomis tiekiama elektra į didžiausią Europos atominę elektrinę pietryčių Ukrainoje.

„Šiuo metu priešas vykdo didžiausią pastarojo meto ataką prieš Ukrainos energetikos pramonę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė energetikos ministras Hermanas Haluščenka. Jis pridūrė, kad apšaudymas nutraukė „vieną iš elektros perdavimo linijų, maitinančių“ Zaporižios elektrinę.

Šį didžiausią Europoje branduolinės energijos objektą pirmosiomis karo dienomis užėmė Rusijos kariuomenė, tačiau jis yra maitinamas iš Ukrainos elektros linijų.

Dėl išpuolių Charkivo srities šiaurės rytuose be elektros energijos liko apie 700 tūkst. vartotojų, sakė gubernatorius Olehas Synjehubovas.

Rusijos raketų ataka visiškai nutraukė elektros ir šilumos tiekimą antrajam pagal dydį Ukrainos miestui Charkivui, pranešė jo meras.

„Miestui visiškai nutrauktas elektros energijos tiekimas, todėl neveikia vandentiekis ir šilumos tiekimas“, – socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše sakė Charkivo meras Ihoris Terechovas.

Praėjusių metų žiemą Rusijos pajėgos ne kartą atakavo Ukrainos energetikos tinklus, todėl milijonai žmonių ilgam, esant minusinei temperatūrai, likdavo be elektros, šildymo ir vandens.

Tačiau šiemet Ukrainos energetikos tinklas daugmaž atsilaikė.

Nepaisant to, kad kai kuriose srityse laikinai nutrūko elektros energijos tiekimas, ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė, kad „padėtis energetikos sektoriuje kontroliuojama ir nėra reikalo visoje šalyje nutraukti elektros energijos tiekimo.“

Elektros energija laikinai tiekiama iš Rumunijos, Slovakijos ir Lenkijos, nurodė energetikos ministras H. Haluščenka. 

Gairės: Rusijos smūgiai, nutrūko elektros tiekimas, Ukrainoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS