Policija: Roterdame per šaudynes žuvo du žmonės, dėl gyvybės kovoja paauglė | KaunoDiena.lt

POLICIJA: ROTERDAME PER ŠAUDYNES ŽUVO DU ŽMONĖS, DĖL GYVYBĖS KOVOJA PAAUGLĖ

  • 3

Roterdame per šaudymo incidentą žuvo du žmonės, o viena paauglė kovoja dėl savo gyvybės.

32 metų šaulys ketvirtadienį pradėjo šaudyti į namą ir ligoninę.

Nyderlandų policija pranešė, kad vis dar aiškinasi, kodėl kariškus drabužius dėvintis vyras, kuris taip pat padegė ligoninę, įvykdė du išpuolius.

Pirmiausia vyras įsiveržė į namą Nyderlandų uostamiestyje ir pradėjo šaudyti, nužudė 39-erių moterį ir sunkiai sužeidė jos 14-metę dukrą, žurnalistams sakė policijos viršininkas Fredas Westerbeke (Fredas Vesterbekė).

Tada jis atvyko į ligoninės „Erasmus“ medicinos centro auditoriją ir nušovė 46-erių mokytoją, o po to sukėlė dar vieną gaisrą.

Elitinis policijos padalinys įsiveržė į ligoninę ieškoti įtariamojo. Tuo tarpu panikuojantys medikai bėgo iš pastato, stumdami pacientus vežimėliuose ir  nešdami ant neštuvų.

„Pirmiausia ketvirtajame aukšte įvyko šaudymas. Buvo paleisti keturi ar penki šūviai. Tada į mokymo centrą buvo įmestas Molotovo kokteilis“, – sakė „RTL Nieuws“ cituojamas medicinos studentas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

„Buvo daug panikos ir riksmų (...) Negirdėjau jokių šūvių, tik paniką, todėl pradėjau veikti“, – visuomeninis transliuotojas NOS citavo kitą liudininką.

Nuotraukose matyti virš galvų skraidantys sraigtasparniai ir policijos snaiperiai, užėmę pozicijas ant ligoninės stogo.

Policija teigė, kad įtariamasis, ligoninės studentas, pareigūnams jau buvo žinomas dėl teistumo už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Anksčiau pareigūnai teigė, kad jis dėvėjo kariškus drabužius, buvo aukštas juodaplaukis su kuprine.

Manoma, kad jis turėjo tik vieną šaunamąjį ginklą. Nėra žinoma, ar jis turėjo bendrininkų.

Vyriausiasis prokuroras Hugo Hillenaaras (Hugas Hilenaras) žurnalistams sakė, kad po sulaikymo įtariamasis bendradarbiauja su policija.

„Šiuo metu negalime nieko pasakyti apie šio siaubingo veiksmo motyvus. Tyrimas tebevyksta“, – teigė jis.

„Tai neįtikėtina“, – sakė Amsterdamo šeimos gydytojas Matthijs van der Poelas (Matijas van der Poelas), kurį cituoja „Algemeen Dagblad“ interneto svetainė.

„Visi yra be galo sukrėsti šių įvykių ir su siaubu stebi naujienas. Bijau, kad tokių dalykų neįmanoma išvengti“, – sakė jis.

Roterdame dažnai vyksta susišaudymai, dažniausiai susiję su konkuruojančių narkotikų gaujų tarpusavio sąskaitų suvedinėjimu.

2019 metais Utrechto tramvajuje buvo nušauti trys žmonės.

2011-aisiais šalis buvo sukrėsta, kai 24-erių Tristanas van der Vlisas nužudė šešis žmones ir dar 10 sužeidė siautėdamas perpildytame prekybos centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vietinis Roterdamietis

Butų juodaodis šaudes, niekas nebutu rašė. Įprasta ten jiem ir šaudyti ir sprogdinti :) Bėkit vaikai iš Roterdamo!

Lana

Svarbiausiai, kad tas kas šaudė buvo baltaodis

Ona

Tegul visą mėšlą siunčia guminėm valtim į tėvynę ,tai nebus žudynių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS