Prabudusios meškos gąsdina žmones: pensininkei įkando į ranką ir koją | KaunoDiena.lt

PRABUDUSIOS MEŠKOS GĄSDINA ŽMONES: PENSININKEI ĮKANDO Į RANKĄ IR KOJĄ

  • 12

Apalačių kalnuose Konektikuto valstijos Laukinės gamtos reikalų departamento medžiotojai nušovė dvylikos metų mešką, nes ji įkando į ranką ir koją 78-erių pensininkei, praneša LNK.

„Nesvarbu, kad buvo šunų – su pavadžiais ar palaidų, meškos žiūri į juos kaip į laukinius plėšrūnus. Taip pat buvo šiukšlių išvežimo diena, todėl čia buvo daug prieinamo pašaro“, – kalbėjo Deep atstovė Jenny Dickson.

Kalnuose gyvenantys amerikiečiai, o tiksliau jų šiukšlės tapo vos ne pagrindiniu pašaru vietos meškoms. Ypač pavasarį.

„Čia – meškos darbas. Matote? Visur žymės nuo jos ilčių“, – sakė vyras, rodydamas į subraižytą automobilį.

Kita vertus, vietos pareigūnai perspėja, kad apsigyvenus meškų teritorijoje, reikia elgtis atsargiai. „Nelįskite prie jų, nebandykite filmuoti telefonu. Geriau išbaidykite mešką iš kiemo“, – akcentavo Deep atstovė.

Visas LNK vaizdo reportažas – vaizdo įraše:

Panašių problemų kilo ir Bavarijos alpėse ūkininkaujantiems vokiečiams. Ten meška pradėjo pjauti avis. „Apie 9.30 val. avys isteriškai bliovė ir pašėlusiai lakstė po aptvarą. Tuomet mano sesuo jas išleido ir jos bėgte puolė į tvartą. Nuo to laiko jos niekur iš jo neišeina“, – pasakojo avių augintoja Simone Braun.

Į pietus nuo Rosenheimo kalnuose įsikūrę ūkininkai jau prarado kelias avis, nors pačios meškos jie nematė, bet sniege liko jos pėdsakai ir papjautos avys. „Tvora meškos nesustabdys, jei ji norės kur nors patekti, ji prasibraus, todėl gyvūliai turėtų likti tvarte, bet tai nėra sprendimas ūkininkauti kalnuose. Čia ir yra problema – mums reikia atsakymų ir pasiūlymų iš atsakingų institucijų“, – teigė Oberaudorfo meras Matthias Bernhard.

Vietos gyventojai, daugybę metų nematę tikrų meškų Vokietijos kalnuose, kol kas nepanikuoja. „Iš pradžių pagalvojome – ką, ar tikrai taip arti? Taip, iš pradžių tai tikrai nustebino“, – neslėpė kalbinta moteris.

„Čia, apačioje, man nebaisu, bet tikrai nenorėčiau eiti į žygį kur nors į kalną“, – sakė kita moteris.

„Kažkiek baisoka. Kita vertus, reikia pripažinti, kad jos irgi – gamtos“, – akcentavo dar viena pašnekovė.

Gali būti, kad ir vokiečiams kaip ir amerikiečiams teks spręsti, ką daryti su atsigaunančiomis meškų populiacijomis kalnuose. Taip, meškų daugėja, bet žmonės ir jų gyvūliai, kurie dabar įsitaisę meškų žemėse, niekur nepasitraukė.

„Šiuo metu jau keletą mėnesių yra miško stebėjimo kamerų nuotraukų. Aš jų dar nemačiau, bet tai ne taip jau toli nuo čia. Todėl supranti, kad kažkur netoliese meškų yra“, – teigė medžiotojas Josef Hoheneder.

Panašių problemų buvo kilę ir Italijos alpėse. Ir ten probleminės meškos buvo sumedžiotos, nes niekas nepanoro iškraustyti žmonių ir jų ūkių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

>>Fuj, neskani senė...

Senelę visdėlto suėdė, o kur dingo vaikaitė Raudonkepurė?

Ha

bartesevicius gi dingo, gal ten jis ir buvo?

to>labai

ir aš ją klebaruose mačiau , pamušta akim , paprašė tai ir daviau 2€ ... su meška geriau gražiuoju ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS