Prancūzijoje automobilis įsirėžė į protestuojančių ūkininkų kelio užkardą: per avariją žuvo moteris | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE AUTOMOBILIS ĮSIRĖŽĖ Į PROTESTUOJANČIŲ ŪKININKŲ KELIO UŽKARDĄ: PER AVARIJĄ ŽUVO MOTERIS

  • 2

Pietvakarių Prancūzijoje automobiliui įsirėžus į protestuojančių ūkininkų įrengtą kelio užkardą, antradienį žuvo moteris ir buvo sunkiai sužeisti ten buvę jos vyras ir paauglė dukra.

Policija sulaikė tris į užkardą atsitrenkusiame automobilyje buvusius žmones. Incidentas įvyko Ariežo rajone pietvakariniame Oksitanijos regione, kuris pastarosiomis dienomis tapo ūkininkų protestų židiniu.

Tai įvyko kitą dieną po to, kai įtakingos ūkininkų sąjungos FNSEA vadovai susitiko su ministru pirmininku Gabrieliu Attaliu (Gabrieliu Ataliu) aptarti, kaip spręsti jiems kylančias problemas. Ūkininkai skundžiasi didėjančiais mokesčiais, išaugusiomis dyzelino kainomis ir dusinančiu aplinkosaugos taisyklių poveikiu.

Moteris, kaip ir jos vyras bei dukra, priklausė įtakingai ūkininkų profsąjungai FNSEA, kuri vadovauja visoje šalyje vykstantiems protestams.

Įtampa dar labiau padidėjo, FNSEA įspėjus apie visą šią savaitę ir ilgiau vyksiančius protestus, jei vyriausybė neatsižvelgs į jos reikalavimus.

FNSEA prezidentas Arnaud Rousseau (Arno Ruso), kuris pirmasis pranešė apie incidentą, teigė, kad kol kas daugiau informacijos nėra.

„Dabartinėmis aplinkybėmis, kurias išgyvena žemės ūkis, tokią dramą sunku ištverti“, – pareiškė jis.

Policijos šaltinis teigė, kad automobilis į užtvarą rėžėsi dideliu greičiu. Žuvusiai moteriai buvo daugiau kaip 30 metų, o jos vyrui – virš 40 metų.

Pasak žemės ūkio ministro Marco Fesneau (Marko Fesno), pirmadienio vakarą vykusiame susitikime su ūkininkų atstovais G. Attalis pažadėjo, kad iki savaitės pabaigos bus paskelbta keletas priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tik aklas gali nepastebėti traktorių kolonos...

o

kalta ukininku sajungos vadovybe nepastacius zenklo pries uzkarda ir tures d problem.....uuu????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS