Prancūzijoje iešmu ir peiliu apsiginklavęs vyras puolė žmones, yra aukų | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE IEŠMU IR PEILIU APSIGINKLAVĘS VYRAS PUOLĖ ŽMONES, YRA AUKŲ

Prancūzijos pietrytiniame Liono mieste vienas 19-metis žuvo ir dar aštuoni buvo sužeisti per šeštadienį surengtą šaltaisiais ginklais apsiginklavusio vyro išpuolį, pranešė regiono pareigūnai ir gelbėjimo tarnybos.

Vyras, ginkluotas peiliu ir virtuviniu iešmu, puolė žmones Vilerbano priemiestyje, nurodė pareigūnai.

Policija sulaikė įtariamą užpuoliką ir jį suėmė dėl žmogžudystės ir pasikėsinimo nužudyti, naujienų agentūrą AFP informavo Liono prokuratūra. Vienas šaltinis policijoje sakė, kad šis vyras yra prieglobsčio pasiprašęs afganistanietis.

Vietos valdžios pirminiuose pranešimuose buvo sakoma, kad policija ieško antro užpuoliko, bet šaltinis policijoje ir prokuratūra vėliau nurodė, kad sulaikytas įtariamasis veikė vienas.

Atakos priežastys kol kas neaiškios. Nacionalinė kovos su terorizmu prokuratūra buvo informuota apie incidentą, bet kol kas šios bylos tyrimo neperėmė.

Išpuolis įvykdytas apie 16 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku autobusų stotelėje netoli vienos vietos stoties.

Įvykio vietoje buvęs AFP žurnalistas matė greitosios pagalbos automobiliu išvežamą kūną ir ant žemės likusius kraujo pėdsakus.

„57-ojo [autobuso stotelėje] buvo vyras – jis pradėjo švaistytis peiliu visomis kryptimis“, – AFP pasakojo įvykį mačiusi mergina, aptaškyta krauju.

„Jis mėgino smogti, perrėžti pilvą vienam žmogui, – kūkčiodama pridūrė ji. – Jis dūrė vaikinui į galvą, nupjovė ausį moteriai. Ta moteris gulėjo leisgyvė autobuso stotelėj, ir niekas neatėjo jai padėti.“

Galiausiai ji sugebėjo įlaipinti moterį į autobusą, o šis uždarė duris ir nuvažiavo iš įvykio vietos.

„Visur buvo kraujas“, – pridūrė mergina.

Per ataką buvo sužeisti aštuoni žmonės; trijų būklė – kritinė, nurodė prokuratūra. Greitosios pagalbos medikai suteikė pagalbą dar 20 įvykio vietoje buvusių žmonių, patyrusių smarkų sukrėtimą.

Liono meras Gerard'as Collombas (Žeraras Kolonas), buvęs vidaus reikalų ministras, apsilankė išpuolio vietoje, bet atsakinėdamas į žurnalistų klausimus nenorėjo komentuoti, kas galėjo išprovokuoti šį įvykį.

Pernai gegužę Liono centre detonavus prie vienos kepyklėlės padėtam paketui su bomba buvo lengvai sužeisti 14 žmonių.

Išpuolį įvykdęs jaunas radikalizuotas alžyrietis, suimtas trys dienos po atakos, prisipažino dėl savo veiksmų ir prisiekė ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

Lionas, trečias pagal dydį Prancūzijos miestas, iki šiol liko nepaliestas džihadistų išpuolių bangos, nuo 2015 metų šalyje pareikalavusios 251 žmogaus gyvybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Algys

Va taip naikinama Europa! Gerasirdziai valdzios debilai,ar nematot ko "pabegeliai" i Europa plaukia-nedirbti,o zudyti,smulku ,bet ziauru terorizma vykdyti!

anonistui-

tu, idiote geriau žiūrėk ne ką rasai, o kaip rasai. Net kvailiai šiek tiek gramatikos turi suprast.

Anonimas

Europos loberast-pide.rastai turi buti ispjauti. Tokio meslo Europoje NEREIKIA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS