Prancūzijoje teroristu tapęs kalinys peiliu sužeidė du prižiūrėtojus | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE TERORISTU TAPĘS KALINYS PEILIU SUŽEIDĖ DU PRIŽIŪRĖTOJUS

  • 0

Prancūzijos šiaurės vakaruose esančio Normandijos regiono Kondė prie Sarto kalėjime radikalizavęsis kalinys, kuris antradienį peiliu sunkiai sužeidė du kalėjimo prižiūrėtojus, per policijos reidą buvo pašautas, o jo aplankyti atėjusi partnerė buvo mirtinai sužeista, naujienų agentūrai APF sakė šaltiniai.

Kalinys Michaelas Chiolo (Mišaelas Šiolo) ir jo partnerė slėpėsi šeimos narių vizitams skirtoje modernaus griežto režimo kalėjimo dalyje, kai į vidų įžengė policija ir juos sulaikė, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras (Kristofas Kastaneras).

Abu jie per operaciją buvo pašauti, o moteris nuo patirtų sužeidimų mirė, sakė vienas apie bylą informuotas šaltinis, kuris pridūrė, kad M. Chiolo buvo nesunkiai sužeistas į skruostą.

Elitinis policijos būrys į kalėjimą įžengė maždaug 10 valandų po to, kai 27 metų M. Chiolo peiliu sužeidė du kalėjimo prižiūrėtojus. Teisingumo ministrė Nicole Belloubet (Nikol Belubė) sakė, kad peilį galėjo paslapčia atnešti jo partnerė.

„Nėra abejonių dėl šios atakos teroristinio pobūdžio“, – anksčiau žurnalistams sakė N. Belloubet.

Manoma, kad M. Chiolo, kuris atlieka 30 metų įkalinimo bausmę, kalėjime tapo radikalizuotu islamistu. Per savo išpuolį jis šaukė „Allahu Akbar“ („Dievas visų didesnis“), sakė kalėjimo atstovas.

Paryžiaus prokuroras atskirai sakė, kad, remiantis liudytojų parodymais, M. Chiolo „norėjo atkeršyti“ už Cherifą Chekattą (Šerifą Šekatą), kuris gruodžio mėnesį Strasbūro miesto kalėdinėje mugėje nušovė penkis ir sužeidė dar 11 žmonių, o paskui buvo nušautas policijos.

Naujausias incidentas įvyko visos šalies kalėjimų pareigūnams antradieniais rengiant protestus ir reikalaujant geresnių darbo sąlygų.

2018 metų sausį kalėjimų darbuotojai protestavo tris savaites po incidento, kai viename kalėjime šalies šiaurėje sargybinį užpuolė kalinys džihadistas.

Ekspertai ir profesinės sąjungos nuolat skambina pavojaus varpais dėl ekstremizmo išplitimo Prancūzijos kalėjimuose. Tai paskatino vyriausybę statyti specialius objektus pavojingiems asmenims.

Kalėjimo prižiūrėtojai paskelbė streiką

Po teroro akto, įvykdyto antradienį kalėjime Kondė prie Sarto mieste Prancūzijos šiaurės vakaruose, jame dirbantys prižiūrėtojai trečiadienį paskelbė neterminuotą streiką, praneša radijo stotis „France Info“.

Jos žiniomis, naktį į trečiadienį prižiūrėtojai išėjo į aikštę priešais kalėjimą ir užblokavo jo prieigas.

Kaip sakė televizijos kanalui BFM profsąjungos „Force Ouvriere“ atstovas šioje penitenciarinėje įstaigoje, „teroro aktas perpildė prižiūrėtojų kantrybės taurę“. „Mes jau seniai reikalaujame pagerinti darbo sąlygas, padidinti darbuotojų skaičių, patikimiau užtikrinti saugumą“, - pareiškė jis. Radijo stoties „France Info“ žiniomis, prižiūrėtojai, be kita ko, seniai reikalauja, kad jiems būtų išduotos neperšaunamosios liemenės.

GALERIJA

  • Prancūzijoje teroristu tapęs kalinys peiliu sužeidė du prižiūrėtojus
  • Prancūzijoje teroristu tapęs kalinys peiliu sužeidė du prižiūrėtojus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS