Prancūzijoje vagys apiplėšė XVII a. rūmus, išsinešė vertybių už 2 mln. eurų | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE VAGYS APIPLĖŠĖ XVII A. RŪMUS, IŠSINEŠĖ VERTYBIŲ UŽ 2 MLN. EURŲ

Prancūzijoje į įspūdingus XVII amžiaus barokinius rūmus įsilaužę vagys ketvirtadienį surišo šio prabangaus būsto šeimininkus ir išsinešė vertybių už du milijonus eurų, pranešė policija.

Didingų sodų apsuptyje esantys Vo le Vikonto (Vaux-le-Vicomte) rūmai, pagal kuriuos, kaip sakoma, buvo statomas Versalis, yra maždaug už 50 kilometrų į pietryčius nuo Paryžiaus. Nuo 1875 metų jie priklauso vienai šeimai.

Rūmų šeimininkai Patrice'as (Patrisas) ir Cristina (Kristina) de Vogue (de Vogiuė) 1968 metais atvėrė rūmų duris lankytojams ir vadovauja jiems su savo trimis sūnumis.

Šaltinis policijoje nenurodė, kurie iš šeimos narių buvo namuose apiplėšimo metu.

Šiuos rūmus statė karalius Liudviko XIV (Louis XIV) finansų ministras Nicolas Fouquet (Nikola Fukė). Pasak legendos, jis užsitraukė karaliaus nemalonę, kai 1661 metais savo naujuose rūmuose surengė ištaigingą puotą ir sukėlė Karaliaus Saulės pavydą.

Likusią savo gyvenimo dalį N. Fouquet praleido kalėjime. Monarchas rūmus konfiskavo ir visus vertingiausius juose buvusius meno kūrinius bei daiktus perkėlė į Versalį.

Vo le Vikonto rūmai yra didžiausias privatus kultūros paveldo objektas Prancūzijoje. Rūmai su parku užima daugiau nei 500 hektarų plotą ir kasmet sulaukia maždaug 250 tūkst. lankytojų.

Šiuose rūmuose ne kartą buvo filmuojamas „Versalis“ – juose buvo kuriamos bondiados filmo „Munreikeris“(Moonraker) ir Sophie Copola (Sofi Kopolos) juostos „Marija Antuanetė“ (Marie Antoinette) Versalio scenos.

Jie taip pat tapo geidžiama įžymių vestuvių vieta. 2007 metais šiuose rūmuose vestuves šventė prancūzų krepšinio žvaigždė Tony Parkeris (Tonis Parkeris) ir aktorė Eva Langoria (Eva Longorija) iš televizijos serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ (Desperate Housewives).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS