Prancūzijoje vandalai ant mečetės išpiešė svastiką | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE VANDALAI ANT MEČETĖS IŠPIEŠĖ SVASTIKĄ

Prancūzijos pietvakariniame Aženo mieste ant vienos mečetės sekmadienį buvo rasta išpiešta svastika ir grafitis, pranešė vidaus reikalų ministras, pasmerkęs šį „šlykštų“ vandalų išpuolį.

Ministras Geraldas Darmaninas (Žaraldas Damanenas) savo „Twitter“ žinute išreiškė „palaikymą Aženo musulmonams“ ir pabrėžė, kad vandalizmas yra „priešingas respublikos vertybėms“.

Aženo musulmonų asociacijos pirmininkas Messaoudas Settati (Mesaudas Setatis) sakė, kad apie pastato išniekinimą jam buvo pranešta apie 2 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku.

Mečetė perdavė policijai apsaugos vaizdo kamerų įrašus. Juose matyti vienas vyras, įžengęs į maldos namų teritoriją tuojau po vidurnakčio.

Prancūzijos musulmonų teisių organizacijos „National Observatory Against Islamophobia“ vadovas Abdallah Zekri (Abdala Zekri) pasmerkė išpuolį prieš mečetę, įvykdytą likus tik penkioms dienoms iki Id al Adhos – svarbiausios musulmonų religinio kalendoriaus šventės.

Šis incidentas yra „provokacija ir įžeidimas musulmonų tikėjimo Prancūzijos piliečiams“, kalbėjo jis.

Kaip rodo vėliausi tyrimai, Prancūzijoje gyvena 5–6 mln. musulmonų. Ši religija pagal sekėjų skaičių šalyje yra antra didžiausia po krikščionybės. Prancūzijos musulmonų bendruomenė yra didžiausia Europoje.

2019 metų lapkritį daugiau kaip 10 tūkst. žmonių dalyvavo Paryžiuje surengtoje demonstracijoje prieš islamofobiją, kai 84 metų vyras, buvęs kraštutinių dešiniųjų aktyvistas, pašovė du vyrus vienoje mečetėje pietiniame Bajonos mieste.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šiaip

Gal prie to pačio parašykite kiek sudegino bažnyčių musulmonai Prancūzijoje?

Karys

Ir gerai!!!va berlyne vakar traiske vėl žmonės su mašina......ir nieko ...tylu ramu..

M

Sudeginti tas visas mečetes ir mesti juos atgal. Tegul pūva savo šalyse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS