Prancūzijos Alpėse nuslinkus lavinai žuvo garsus medikas | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS ALPĖSE NUSLINKUS LAVINAI ŽUVO GARSUS MEDIKAS

  • 3

Vienas garsus gydytojas, teikdavęs pagalbą nukentėjusiems alpinistams, pirmadienį žuvo nuslinkus lavinai Prancūzijos Alpėse, o dar keturi slidininkai buvo sužeisti , pranešė kalnų gelbėtojai.

Vienas Šamoni kalnų vedlių tarnybos pareigūnas sakė, kad sniego griūtis įvyko Raudonųjų viršukalnių kalnagūbryje netoli Šamoni slidinėjimo kurorto. Ši teritorija yra kitapus slėnio nuo Monblano masyvo.

Pareigūnas nurodė, kad lavina kliudė grupę žmonių, slidinėjusių už pažymėtų trasų ribų.

Tarp sužeistų slidininkų buvo viena moteris ir trys vyrai, tačiau nebuvo paskelbta, kokio jie amžiaus ir kurių šalių piliečiai jie yra.

Tolesnės paieškos lavinos paveiktoje vietoje buvo atšauktos, susisiekus su visomis tame rajone slidinėjusiomis grupėmis ir nustačius, kad daugiau žmonių nedingo.

Kalnų vedlių tarnyba nurodė, kad per šį incidentą žuvo gydytojas Emmanuelis Cauchy (Emanuelis Koši), be kita ko, gydęs prancūzų alpinistę Elisabeth Revol (Elizabet Revol), sausį išgelbėtą Himalajuose per audrą, nusinešusią kartu su ja kopusio lenko Tomaszo Mackiewicziaus (Tomašo Mackevičiaus) gyvybę.

E. Cauchy įkūrė mokymų institutą „Ifremmont“, rengiantį kalnuose greitąją pagalbą sugebančius teikti specialistus, ir dalydavosi savo patirtimi šioje srityje.

Pats gydytojas buvo patyręs kalnų vedlys, sakė minėtas pareigūnas. Jo žūties aplinkybės tiriamos.

Šiemet lavinos Prancūzijos Alpėse pareikalavo jau keliolikos žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

WEKS

Gaila, visada gaila žūstančių žmonių, įpatingai tų, kurie labai reikalingi kitiems šioje žemelėje....

išvada

Koks velnias neša juos ten į kalnus žiemos metu ? Nematau prasmės gailėti tų puspročių...

sule

baisus skausmas,kai zusta medikai, nes ju ruksta laba,labai visam pasaulyje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS