Prancūzijos Alpių kurorte dėl gaisro viešbutyje evakuoti beveik 200 žmonių | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS ALPIŲ KURORTE DĖL GAISRO VIEŠBUTYJE EVAKUOTI BEVEIK 200 ŽMONIŲ

  • 0

Prancūzijos Alpių slidinėjimo kurorte Meževe ketvirtadienį vakare dėl gaisro viešbutyje iš jo teko evakuoti apie 180 žmonių.

Laimei, žmonės per nelaimę nenukentėjo.

Pranešimas apie gaisrą šveicariško stiliaus name įsikūrusiame viešbutyje „Four Seasons“ buvo gautas apie 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku. Pirmiausia liepsnos buvo pastebėtos ant medinio stogo.   

Apie 70 ugniagesių visą naktį kovojo su gaisru; jį užgesinti pavyko tik penktadienį ryte.

Pareigūnai sakė, kad pastate įrengta priešgaisrinės signalizacijos sistema iškart nesuveikė, tačiau maždaug 60 viešbučio svečių ir 120 darbuotojų išėjo iš pastato dar iki atvykstant ugniagesiams. 

Evakuoti žmonės buvo apgyvendinti kitose vietose. Nelaimės priežastis tiriama, tačiau vietos laikraštis „Le Dauphine Libere“ nurodė, kad ją galėjo sukelti kamine užsidegę suodžiai. 

Šis prabangus penkių žvaigždučių viešbutis, kurio restoranui suteiktos dvi „Michelin“ žvaigždutės, priklauso Rothschildų (Rotšildų) šeimai. Ši šeima praėjusio amžiaus 3-iame dešimtmetyje ėmė vystyti Meževą kaip konkurentą prabangiam Sankt Morico kurortui Šveicarijoje.   

Tai jau antras didelis gaisras Prancūzijos Alpių slidinėjimo kurortuose šią žiemą. Sausį Kurševelio kurorte per gaisrą trijų aukštų gyvenamajame pastate, kuriame buvo įsikūrę sezoniniai darbininkai, žuvo du žmonės. Įtariama, kad namas buvo padegtas. 

Antradienį tyrimui artimi šaltiniai pranešė, kad šią savaitę apklausai buvo sulaikytas vienas vyras.

Į ketvirtą dešimtį įžengusį vyrą keli liudininkai matė Kurševelyje tuo metu, kai kilo gaisras. Jį Prancūzijos ir Ispanijos pasienyje sulaikė policijos pareigūnai, tiriantys kitą bylą, pranešė radijas RTL. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS