Prancūzijos bažnyčią krečia pedofilijos skandalas: išnaudojo beveik ketvirtį milijono vaikų | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS BAŽNYČIĄ KREČIA PEDOFILIJOS SKANDALAS: IŠNAUDOJO BEVEIK KETVIRTĮ MILIJONO VAIKŲ

  • 5

Nepriklausomo tyrimo duomenys teigia, kad pastaraisiais dešimtmečiais Prancūzijos katalikų bažnyčiai priskiriami asmenys seksualiai išnaudojo beveik ketvirtį milijono vaikų.

Bažnyčios užsakyto tyrimo laikotarpis apima 1950-2000 metus, turima įrodymų apie 2900-3200 nusikaltusių bažnyčios narių, o iš viso vaikų išnaudojimu galėjo užsiimti net iki 115 tūkst. kunigų ir kitų tarnautojų.

Nukentėjusiaisiais šiame tyrime laikomi 216 tūkst. žmonių, jie nusikaltimų padarymo metu buvo vaikai. Tyrėjai sako, jog aukų gali padaugėti net iki 330 tūkst.

Šiuos skaičius paskelbęs nepriklausomo tyrimo vadovas Jeanas-Marcas Sauvé turimus duomenis pavadino „pribloškiančiais“.

Prancūzijos bažnyčia sureagavo į paskelbtą informaciją ir išreiškė „gėdą ir siaubą“ dėl tokio narių elgesio bei paprašė atleidimo.

Viena iš daugelio nusikaltimų aukų pavadino šį tyrimą esminiu lūžiu Prancūzijos istorijoje ir sakė, jog katalikų bažnyčia privalo iš naujo įvertinti savo fundamentalias vertybes bei veiksmus.

Nustatyta, jog 60 proc. nukentėjusiųjų dėl išnaudojimo vėlesniame gyvenime dėl patyrė įvairių emocinių sutrikimų, pakenkta jų seksualiniam gyvenimui.

Bažnyčios inicijuotas tyrimas truko 3 metus.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/prancuzijos-baznycia-krecia-pedofilijos-skandalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

siaips

Prancūzija darosi kvailumo šalis, visur mato išnaudojimą ir panašiai ir tt , Prancūziškas feminizmas visai nebeturi ribų , reikia laukti kada pradės prancūzas prancūzą skersti kaip buvo per taip vadinama Prancūzijos didžioji revoliucija kada nuo skerdynių gatvėmis kraujas upeliais tekėjo, revoliucija tipo kovojo už lygias teises skersdama bet kuri turtingesni ar protingesni ko pasėkoje iš revoliucijos gavosi anarchija . Kvaila šalis ta Prancūzija.

Pasiulimas

ISGAMOS,NIEKO SVENTO! PRIES TAMPANT KUNIGU VISUS KASTRUOTI.

Jonas

115 tukstanciu prievartautojiu..reikstu visi jie arba ta dare arba slepe.Degint ant lauzo visus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS