Prancūzijos mokykla, kur buvo nužudytas mokytojas, sulaukė grasinimo dėl sprogmenų | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS MOKYKLA, KUR BUVO NUŽUDYTAS MOKYTOJAS, SULAUKĖ GRASINIMO DĖL SPROGMENŲ

  • 6

Viena mokykla šiaurės Prancūzijoje, kurioje praėjusią savaitę per išpuolį buvo mirtinai sužalotas mokytojas, pirmadienį buvo evakuota po grasinimo susprogdinti, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Dešimtys darbuotojų ir mokinių paliko Araso mokyklą apie 10.30 val. vietos (11.30 val. Lietuvos) laiku. 

Šiaurinio Pa de Kalė regiono prefektūra pranešė, kad sprendimas evakuoti Araso vidurinę mokyklą buvo priimtas po to, kai policija interneto svetainėje gavo grasinimą susprogdinti bombą.

Prefektūra pranešė, kad įvykio vietoje dirba išminavimo komanda, ir pridūrė, kad ėmėsi visų atsargumo ir saugumo priemonių, kol teritorija bus patikrinta.

Prancūzijoje po praėjusios savaitės incidento parengties grėsmėms lygis buvo padidintas iki aukščiausio.

Šalies prezidentas atsisakė kelionės į užsienį planų ir pirmadienį rengia susitikimą saugumo klausimais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) anksčiau pirmadienį paragino vyriausybę griežčiau reaguoti į teroristinės ideologijos šalininkus, praėjus kelioms dienoms po to, kai peiliu mirtinai subadytas mokytojas.

Prezidentas tai pavadino islamistų teroro aktu.

Per penktadienio išpuolį mokykloje šalies šiaurės rytuose esančiame Arase peiliu buvo subadytas 57-erių prancūzų kalbos mokytojas Dominique'as Bernard'as (Dominikas Bernaras).

Policija įtariamą nusikaltėlį įvardijo kaip 20 metų Mohamedą Mogučkovą, kuris gimė Rusijos Šiaurės Kaukazo Ingušijos respublikoje, kurios gyventojų daugumą sudaro musulmonai ir kuri ribojasi su Čečėnija.

Remiantis pirminiu tyrimu, M. Mogučkovas per išpuolį sušuko arabišką frazę „Allahu akbar!“ („Dievas visų didesnis“). Pasak policijos šaltinio, jis buvo sulaikytas, bet kol kas atsisako kalbėti.

Jis jau buvo įtrauktas į Prancūzijos galimų grėsmių saugumui registrą. M. Mogučkovą elektroninėmis priemonėmis ir fiziškai stebėjo Prancūzijos vidaus žvalgybos agentūra DGSI.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lietuva lietuviams

Stebėjo jį prancūzų žvalgybą fiziškai, bet jis vistiek nužudė mokytoją ir dar du subadė! Juokdariai, ne žvalgyba!

ten ramu

vat lt penkta koloną vos ne kas diena lt mokykloms grasinimus siunčia rusu kalba. Šaunu. Dziugu kad sienos atviros baltarusijos, dziugu kad batka su putinu draugauja...kas ten žino kokie pasai pas balbasus...ko tik dėl butu nuomos nepadaro konservai, kad tik butai nebūtų tušti...

o

padare sionsatanystu /globalistu/ iremintas macaron prileides muslymu su juockiais kuriu neapikanta pakurste monarhu saly sudeginti koranai tai spreskit patys nuo kur ir kas pradejo sia /misraine/ kraujo ir kaulu tai karma jav kuria uzvalde britreptyloidinis gobsumas visu kitu saskaita klestet tai tuo ir atidare /pragaro vartus/ neprasytiems tai lieka tik pasityket sviesiom jegom ir skelbt tiesa kurios dar dsugelis nesupranta /neisivaizduoja/ kad tai realybe kuria mes stebime kaip vaikai panyre i pasaku sali kuri tampa reali -;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS