Prancūzijos musulmonai dėl žudynių įrašų į teismą padavė „Facebook“ ir „Youtube“ | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS MUSULMONAI DĖL ŽUDYNIŲ ĮRAŠŲ Į TEISMĄ PADAVĖ „FACEBOOK“ IR „YOUTUBE“

  • 1

Prancūzijos musulmonų tikėjimo taryba, atstovaujanti šalies musulmonų bendruomenei, į teismą padavė „Facebook“ ir „Youtube“ dėl to, kad platformos leido transliuoti ir dalinti Naujosios Zelandijos Kraistčerčo mieste įvykdytų žudynių vaizdo įrašais, praneša BBC.

Kovo 15 d. žudynės dviejose mečetėse Kraistčerče buvo transliuojamos feisbuke, o tada žudynių vaizdo įrašu buvo dalijamasi socialiniuose tinkluose.

Naujosios Zelandijos islamo asociacijų federacijos atstovas Anwaras Ghani pasveikino tokį Prancūzijos musulmonų žingsnį.

„Jiems visiškai nepavyko (suvaldyti situacijos), teroristas buvo žmogus, kuriam būtent dėmesio ir reikėjo, o jūs („Facebook“) buvote ta platforma, kurią jis pasirinko paskelbti apie save ir savo niekingą nusikaltimą“, - sakė A. Ghani.

Pasak jo, Naujosios Zelandijos musulmonų organizacijos taip pat pateiks skundą teismui, tačiau šiuo metu jie esą yra pernelyg užsiėmę tvarkymusi su teroro išpuolio padariniais.

Tuo tarpu „Facebook“ tikino nagrinėsiantys teismui pateiktą skundą.

„Teroro išpuoliams ir neapykantos kurstymui nėra vietos feisbuke, mes visiškai palaikome aukų artimuosius ir visą bendruomenę. Ėmėmės daugelio priemonių, kad ištrintume vaizdo įrašus iš savo platformos, bendradarbiaujame su institucijomis, o mūsų komandos išlieka mobilizuotos“, - BBC sakė „Facebook“ atstovas.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, skunduose teismui teigiama, kad du technologijų milžinai „transliavo smurtinio ar pažeidžiančio žmonių orumą pobūdžio vaizdo įrašus, kuriuose kurstomas terorizmas, o juos galėjo pamatyti nepilnamečiai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jie

per daug sau leidzia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS