Prašo pagalbos: lietuvė Anglijoje pagrobė dukrą ir dingo | KaunoDiena.lt

PRAŠO PAGALBOS: LIETUVĖ ANGLIJOJE PAGROBĖ DUKRĄ IR DINGO

  • 30

43-ejų britas Christianas Penwillis kreipėsi į visos Europos žiniasklaidą tvirtindamas, kad jo buvusi mylimoji – lietuvė Inesa Ivanova – dar prieš metus pagrobė jų aštuonmetę dukrą Niną ir dingo. Jis sako, kad per metus paieškos nedavė jokio rezultato, tačiau jis vis dar nepraranda vilties, skelbia anglija.today.

„Mano dukra dingo. Kreipiuosi į visos Europos žmones ir prašau: padėkite surasti mano dukrą. Žinau, kad ji su savo mama, bet ji neturi teisės taip elgtis. Tai nėra teisėta. Aš tik noriu, kad mano mažylė dukra grįžtų namo ir kad galėtume priimti kompromisą, tinkantį abiems pusėms“, –laikraščiui „Times of Malta“ sakė Anglijoje, Brightone gyvenantis vyras.

Jis patvirtino, kad buvusiai mylimajai yra išduotas Europos arešto orderis, kadangi moteris jų bendrą dukrą iš Anglijos išvežė be jokio leidimo, taip pažeisdama net du teismo nurodytus sprendimus.

Sessexo policija taip pat patvirtino, kad išties yra išduotas Europos arešto orderis sulaikyti moterį, ji kaltinama vaiko pagrobimu. Kol kas nėra manoma, kad vaikui grėstų pavojus.

Detaliai surašytame pranešime britas rašo, kad santykiai su vaiko mama baigėsi dar 2018-ųjų vasarą. Tų pačių metų lapkritį, kol jis buvo išvykęs savaitgaliui, lietuvė su dukra išsikraustė iš bendrų šeimos namų. Nuo tos dienos, I. Ivanova apribojo bet kokį priėjimą prie dukters.

Dar po mėnesio – gruodį – moteris Lietuvoje sutvarkė dukters dokumentus. Ji tvirtino, kad dukros britiškas pasas buvo pamestas ir be tėvo žinios vaikui padarytas lietuviškas pasas.

Praėjusių metų sausio 22 d. buvusiems mylimiesiems, vis dėlto, teko susidurti akis į akį Brightono teisme. Buvo priimtas oficialus sprendimas, kad per ateinančias dvi dienas moteris privalo teismui priduoti lietuvišką dukters pasą, taip pat ji neturi teisės riboti jos bendravimo su biologiniu tėvu.

„Sausio 24 d. ryte aš nujaučiau, kad nevyks viskas taip sklandžiai. Juk puikiai pažinojau savo buvusią partnerę. Nuvykau į dukters mokyklą pasidomėti jos lankomumu ir man pranešė, kad dukra mokyklos nebelanko. Tuojau pat apie tai pranešiau policijai. Pradėję tyrimą jie mane informavo, kad dar išvakarėse Inesa ir Nina išskrido iš Anglijos į Vilnių, Lietuvą“, – kalbėjo vyras.

Christianas nepasidavė ir kreipėsi į Lietuvos teisėsaugą. Vilniuje jis taip pat laimėjo bylą prieš buvusią mylimąją, teismas įpareigojo moterį grąžinti dukrą į Jungtinę Karalystę.

Praėjusių metų rugpjūčio 28 d. Jungtinės Karalystės karališkasis teismas išdavė įsakymą, kad Ch. Penwillas bet kuriuo metu gali skristi į bet kurią Europos šalį parsigabenti dukters be jos motinos leidimo. Deja, nuo pat tada lietuvė su dukra dingo kaip į vandenį, jų buvimo vieta nėra žinoma.

„Kaip Ninos tėvas, žinoma, esu susirūpinęs dukters saugumu ir gyvenimo aplinkybėmis. Motina pasinaudojo tėvų skyrybomis, kad visiškai pašalintų mane iš jos gyvenimo. Iki tol mūsų santykiai buvo puikūs, nuo pat gimimo buvau pagrindinis šeimos ramstis.

Nina mėgo mokyklą, turėjo daugybę draugų, bendravo su mano šeima. Ji buvo labai laimingas vaikas. Vieną dieną dar džiaugtis laiku mokykloje su draugais, o kitą – jau skristi lėktuvu į svetimą šalį… Ji net nemoka lietuvių kalbos! Tai turėjo sutraumuoti vaiką. Ji dingo nieko nepranešusi nei atsisveikinusi“, – kalbėjo vyras.

Jis kreipiasi į visos Europos gyventojus, žinoma, daugiausiai į lietuvius, kurie galbūt galėtų žinoti dukters ir buvusios mylimosios gyvenamąją vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Šitą nuostabią mamą aš pažįstu, pažįstu ir tėtį.Jie bandė gyventi šeimoje, jiems nepavyko...iki čia viskas o.k. Toliau kur kas idomiau...vyrukas liepė jai palikti namus tikėdamas, kad ji paliks ir dukrą tuose jų buvusiuose namuose. Planas chuliganas nepavyko, ji pabėgo, nes išsigando teisėjos šeimos teisme,kuri buvo nusiteikusi itartinai agesyviai jos atžvilgiu. Pabėgo ten, kur turėjo bent kokius namus(kur gyventi) ir patikėkite,pajutusi pavojų bet kuri mama būtų pasielgus taip pat.Ji bandė Lietuvoje ieškoti pagalbos, bet negavo...nežinau,kur ji dabar,bet žinai, kad mergytė yra laiminga su mama....sėkmės Inesa, kur bebūtum ....

Anonimas

cha! Cia --Europa!! ir vaikuciais rupinasi mamos;o jei jis musulmonas is azijos---tai nori suburti visu moteru vaikus savo "valdose"-hareme...nematytas dalykas,,arba isimtis!,kad atimtais vaikais rupintusi vyras..tai moteru priederme. Taciau ir europieciai SKAUDINA buvusias zmonas [per vaikus,nors TIE jiems ---nerupi]] isikabina nuzmogeje[[ lietuvaiciai taippat]] negalvodami apie maza zmogeli,isisiurbia ir eda buvusios!!! gyvenima [[kaip smauglys] ,,vietoje to ,kad paremtu ,islaikytu savo [uzuomazga]]] kudiki ----taciau ---ne kudikis kerstingam brudui rupi---jam leiskite sutrypti TA ,,kuri paliko idioto spastus ,,,xx1 amzius;; imi mastyti ,gal ir geriau --haremas---ten visi vaikuciai lygus ,,, ishsigime ir lietuvaiciai nei patys gyvena--nei vaikams ramybe ir islaikyma suteikia;;o ir tas britas -pritas --verkslenanti??? jam ne mergyte,,jam moteri pasprukusia grazinkite ,, ,,,,

Donata

Ji gimdė ji ir pasiėmė manau mama turi daugiau teisių .Jai normalus vyras būtum nereikėtų bėgti nuo taves.Aš taip pat padaryčiau.Jai būtum vertas tėvo vardo niekas nebėgtų.Aišku vienai moteriai sunku auginti auklėti vaiką,bet geriau vienai negu sukokiu .Jai esi geras vyras kurk šeima ir pasidaryk kitų vaikų ir palik ramybėje.Mama pasirūpins dukra patikėk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS