Pribloškiantis vaizdas: įgriuvus stovėjimo aikštelei, automobiliai suvirto į plyšius | KaunoDiena.lt

PRIBLOŠKIANTIS VAIZDAS: ĮGRIUVUS STOVĖJIMO AIKŠTELEI, AUTOMOBILIAI SUVIRTO Į PLYŠIUS

  • 11

Išgirdę smarkų dundėjimą apačioje, studentai iš gretimo pastato nufilmavo pribloškiantį vaizdą. Ten, kur buvo stovėjimo aikštelės stogas, matėsi sutrūkinėję perdengimai ir į plyšius suvirtę automobiliai, praneša LNK.

Į avarijos vietą sulėkė medikai ir ugniagesiai, o žmonėms buvo liepta išeiti iš aplinkinių pastatų. „Tai buvo panašu į žemės drebėjimą. Tarsi išgirdome tokį garsą, o tada mus evakavo“, – pasakojo studentas Liam Geata.

„Buvome pastate Viljamo gatvėje – visai šalia. Išgirdome didelį trenksmą ir pamanėme, kad sudundėjo mūsų pastate. Todėl nuėjome pažiūrėti per langus. Iš karto pamatėme dūmus, nuėjome į kitą šoną, atidarėme langą ir pamatėme, kad parkingas visiškai įgriuvo – viskas buvo sugriuvę. Visos tos nuolaužos, dūmai, įsmukę automobiliai. Atrodė kaip filme ir tai buvo siaubinga“, – sake studentė Sophia Vuksanaj.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pastate dirbo septyni žmonės, šešis iš jų pavyko surasti ir išgelbėti. Bet tai nebuvo lengva, nes sienos ir perdengimai toliau byrėjo. „Šiuo metu žinome tik apie vieną žuvusįjį. Tačiau noriu pabrėžti, kad, ačiū Dievui, galėjome panaudoti šunį robotą, kuris galėjo apžiūrėti patalpas. Idealiu atveju tai ir yra tai, apie ką kalbame, kai nereikia siųsti į nestabilaus pastato vidų žmonių. Taip pat galėjome pasinaudoti ir bepiločiais, kad galėtume pamatyti, kas šiuo metu vyksta viduje, kai pastatas yra visiškai nestabilus“, – kalbėjo Niujorko meras Eric Adams.

Niujorko valdžia ir miesto transporto policija dabar aiškinasi, ar pastatas atitiko daugiaaukštėms stovėjimo aikštelėms keliamus reikalavimus ir ar buvo tinkamai prižiūrimas bei tikrinamas. Kokių nors oficialų komentarų, kad parkingas įgriuvo dėl kokio nors teroro išpuolio, nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

baisiai mums aktualu

kas Niujorke įvyko.

Ten

auto aikštelės , čia tiltai ............. matyt pensinio amžiaus sulaukę

Kauniete

Va, kad taip Kaune po Vienybės aikšte igriutu , neliktų plyno betono, užpiltu žeme ir vėl medžiai augtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS