Prie Japonijos krantų rastos sudužusio JAV lėktuvo nuolaužos ir palaikai | KaunoDiena.lt

PRIE JAPONIJOS KRANTŲ RASTOS SUDUŽUSIO JAV LĖKTUVO NUOLAUŽOS IR PALAIKAI

  • 2

Amerikiečių ir japonų narai aptiko praėjusią savaitę prie pietvakarių Japonijos krantų sudužusio JAV karinių oro pajėgų lėktuvo „Osprey“ nuolaužų ir įgulos narių palaikų, pirmadienį pranešė oro pajėgos.

Praėjusią savaitę „Osprey“ su aštuoniais įgulos nariais amerikiečiais per mokomąją misiją sudužo prie Jakušimos salos. Vienos aukos kūnas buvo rastas ir atpažintas anksčiau, o dar septynios aukos buvo laikomos dingusiomis be žinios.

JAV gamybos „Osprey“ yra hibridinis orlaivis, kuris kyla ir leidžiasi kaip sraigtasparnis, tačiau skrydžio metu gali pasukti sraigtus į priekį ir skristi daug greičiau, kaip lėktuvas.

Praeityje yra sudužęs ne vienas „Osprey“, taip pat ir Japonijoje, kur jie naudojami amerikiečių ir japonų karinėse bazėse. Naujausia avarija vėl pakurstė susirūpinimą dėl šių orlaivių saugumo.

JAV kariuomenė: prie Japonijos krantų sudužusio lėktuvo nuolaužose rasti penkių žmonių palaikai

Jungtinių Valstijų ir Japonijos gelbėtojai pirmadienį nuolaužose rado penkių dingusių JAV karinių oro pajėgų karių palaikus, pranešė JAV kariuomenė.

JAV karinių oro pajėgų Specialiųjų operacijų vadavietė pranešė, kad paieškos komandoms pavyko aptikti palaikus ir pagrindinio lėktuvo fiuzeliažo nuolaužas.

„Narų komandoms pavyko patvirtinti, kad avarijoje dalyvavo dar penki įgulos nariai, nors iš pradžių buvo skelbiama, kad skrido aštuoni įgulos nariai“, – sakoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

GERA

naujiena

o

numuse iko gero jei ne kinai tai patys japonai ner ko kist nosi i svetymas terutorijas prisizaidet ir gana diktaturos ss

SUSIJUSIOS NAUJIENOS