Prie Lenkijos parlamento du politikai susirėmė su apsaugininkais: veržėsi į Seimo posėdį | KaunoDiena.lt

PRIE LENKIJOS PARLAMENTO DU POLITIKAI SUSIRĖMĖ SU APSAUGININKAIS: VERŽĖSI Į SEIMO POSĖDĮ

Du Lenkijos opozicinės partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) politikai susimušė su apsaugos darbuotojais prie šalies parlamento Varšuvoje.

Mariuszas Kaminskis ir Maciejus Wasikas, abu buvusios valdančiosios PiS nariai, norėjo patekti į Seimo plenarinį posėdį. Abu buvę ministrai susirėmė su apsaugos darbuotojais, kai jiems buvo uždrausta įeiti į salę, trečiadienį pranešė naujienų kanalas TVN24. Jiems buvo pasakyta, kad jie gali stebėti sesiją iš žiūrovų galerijos.

Buvęs vidaus reikalų ministras M. Kaminskis ir buvęs jo pavaduotojas M. Wasikas gruodį buvo nuteisti kalėti dvejus metus už piktnaudžiavimą tarnyba. Prezidentas Andrzejus Duda, taip pat atėjęs iš PiS, vėliau suteikė jiems malonę.

Keli nepriklausomi teisės ekspertai padarė išvadą, kad priėmus galutinį sprendimą politikai automatiškai prarado parlamentarų mandatus ir kad prezidento malonė to nekeičia. Nepaisant to, PiS reikalauja, kad M. Kaminskiui ir M. Wasikui būtų leista išlaikyti savo vietas parlamente.

Pastarosiomis savaitėmis šis ginčas tapo didžiausiu nesutarimu tarp neseniai išrinktos ministro pirmininko Donaldo Tusko centro kairiosios koalicinės vyriausybės ir PiS bei jos sąjungininko A. Dudos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS