Per protestus Baltarusijoje sužeista beveik 100 žmonių, apie 3 tūkst. suimta | KaunoDiena.lt

PER PROTESTUS BALTARUSIJOJE SUŽEISTA BEVEIK 100 ŽMONIŲ, APIE 3 TŪKST. SUIMTA

Baltarusijoje per opozicijos šalininkų ir milicijos susirėmimus, vykusius po sekmadienį įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų, buvo sužeisti 39 teisėsaugos pareigūnai ir daugiau kaip 50 civilių, tai pat sulaikyta apie 3 000 protestuotojų, pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija.

„Per susirėmimus nukentėjo daugiau kaip 50 piliečių, taip pat 39 milicijos darbuotojai – kai kurie jų dabar hospitalizuoti“, – sakoma ministerijos pranešime.

VRM pridūrė, kad „pažeidėjų atžvilgiu koviniai ginklai nebuvo naudojami“.

„Žuvusiųjų nėra“, – pažymėjo VRM.

Vis dėlto žmogaus teisių centras „Viasna“ anksčiau pranešė, kad Minske mažiausiai vienas žmogus žuvo parblokštas specialiųjų pajėgų automobilio, mašinai įsirėžus į protestuotojų minią.

Protestai po rinkimų Baltarusijoje

Scanpix nuotr.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad per praeitą naktį 33 miestuose ir gyvenvietėse vykusius neramumus taip pat buvo sulaikyta apie 3 tūkst. žmonių, iš jų apie tūkstantis – Minske.

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas Aleksandras Lukašenka rinkimuose surinko daugiau kaip 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai, tačiau opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

juk

kiekvienas geras piemuo savo avis saugo su gerais ir istikimais sunimis kurie reikalui esant kovoja su vilkais ir tai greiciau panasu i tiesa kur piemuo su sunimis gerai/ atliko savo pareiga aviu atzvilgiu o jei kokia kvaila avis pati nuejo su vilkais tai tokiu negaila?...

Juk taip???

Važiuok pas tą batką.Ko čia smirdi kaip šeškas.Bet mat Lietuvoje geriau smirdylom.

Nuomonė.Lietuvos pilietės.

Nesinori manyti ,kad šitaip elgiasi baltarusijos kariuomenė ir omonas ,kad ten baltarusių vaikai savo žmones kankina.Galimai yra samdinių nusikaltėlių ir jiems vis vien ką nužudyti ,sutrypti.Nejaugi savąs brolis eina prieš savus.Padėkite ginklus ,arba prisijunkite prie opozicijos.Tai jums patarimas smurtautojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS