PSO: Afrikoje nuo koronaviruso per pusantrų metų gali mirti 190 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

PSO: AFRIKOJE NUO KORONAVIRUSO PER PUSANTRŲ METŲ GALI MIRTI 190 TŪKST. ŽMONIŲ

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) apskaičiavo, kad per ateinančius 18 mėnesių koronaviruso pandemija Afrikoje gali pražudyti 190 tūkst. žmonių, penktadienį praneša britų dienraštis „The Guardian“.

„Nors atrodo, kad (koronavirusinė infekcija) COVID-19 neplis taip eksponentiškai Afrikoje kaip likusiame pasaulyje, tikėtina, kad ji rusens perdavimo židiniuose“, – nurodė PSO Afrikos padalinio direktorė Matshidiso Moeti (Mačidizo Moeti).

„Per kelerius ateinančius metus COVID-19 gali tapti mūsų gyvenimo nuolatine palydove, jei regiono vyriausybės nesiims prevencijos priemonių. Turime testuoti, sekti, izoliuoti ir gydyti“, – pridūrė ji.

Kaip rašo „The Guardian“, PSO, atlikusi tyrimą 47 regiono šalyse priėjo išvadą, kad nesuveikus izoliavimo priemonėms 29–44 mln. Afrikos gyventojų gali susirgti COVID-19 per pirmuosius epidemijos metus. Teigiama, kad žemyno sveikatos apsaugos sistemos, kuriose milijonui žmonių tenka tik devynios intensyviosios terapijos skyrių lovos, negali susidoroti su tokiu pacientų antplūdžiu.

Laikraštis pažymi, kad remiantis naujausia informacija, Afrikoje nustatyta daugiau nei 51 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o mažiausiai 2 012 COVID-19 pacientų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS