Rio de Žaneire nušauta municipalinio susirinkimo deputatė | KaunoDiena.lt

RIO DE ŽANEIRE NUŠAUTA MUNICIPALINIO SUSIRINKIMO DEPUTATĖ

  • 0

Trečiadienį Rio de Žaneiro centre buvo nužudyta šio Brazilijos miesto municipalinio susirinkimo deputatė Mariellė Franco. Tai pranešė televizijos kanalas „Globo“.

Jo duomenimis, nežinomi nusikaltėliai apšaudė automobilį, kuriuo M. Franco važiavo iš renginio, skirto kovai su rasine diskriminacija. Kartu su deputate žuvo jos vairuotojas. Pasak kai kurių šaltinių, nužudymas gali būti susijęs su profesine politikės veikla, kadangi aukų asmeniniai daiktai liko automobilyje.

Sociologė pagal išsilavinimą, M. Franco atstovavo kairiajai Socializmo ir laisvės partijai. Ji gavo mandatą 2016 metais.

Vasario 16 d. Brazilijos prezidentas Michelis Temeras pasirašė įsaką, kuriuo vadovavimas Rio de Žaneiro valstijos teisėsaugos institucijoms buvo perduotas armijai. Tokios nepaprastosios priemonės šalies valdžia ėmėsi pirmą kartą po karinės diktatūros nuvertimo praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio viduryje. Atsakingu už operaciją buvo paskirtas generolas Walteris Souza Braga, kuris palaikė tvarką per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes 2016 metais.

Oficialiais duomenimis, pastaraisiais metais Rio de Žaneiro valstiją tiesiog užliejo nusikalstamumo banga. Kaip rodo valstijos vyriausybės statistika, nužudymų skaičius ten pernai padidėjo 8 procentais palyginti su 2016 metais ir 26 procentais palyginti su 2015 metais.

GALERIJA

  • Rio de Žaneire nušauta municipalinio susirinkimo deputatė
  • Rio de Žaneire nušauta municipalinio susirinkimo deputatė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS