Rio de Žaneiro pakrantėje rasti šeši lavonai | KaunoDiena.lt

RIO DE ŽANEIRO PAKRANTĖJE RASTI ŠEŠI LAVONAI

  • 0

Rio de Žaneire šeši lavonai sekmadienį buvo rasti vandenyno pakrantėje ties vaizdingąja Cukraus Galvos kalva ir jos lynų keliu, pranešė ugniagesiai.

„Jie buvo įstrigę tarp uolų krante“, – sakė tarnybos atstovas.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes ir kol kas nepranešė, kaip žuvo šie žmonės.

Tačiau itin sunkiai pasiekiamoje teritorija ties įspūdingais Cukraus Galvos skardžiais penktadienį vyko įnirtingi susirėmimai tarp narkotikų prekeivių gaujų narių ir policijos.

Vienu metu susišaudymas buvo toks smarkus, kad į Cukraus Galvos viršūnę keleivius keliantis lynų kelias turėjo būti uždarytas.

Policija informavo, kad susirėmime dalyvavo asmenys, priklausantys gaujoms, siautėjančioms skurdo prislėgtose favelose, įsikūrusiose kalvų šlaituose virš Lemės – prabangaus rajono ties garsiuoju Kopakabanos paplūdimiu.

Ginkluotiems gaujų nariams pasitraukus į miškingą vietovę, jie veikiausiai traukėsi Cukraus Galvos pakrantės link, persekiojami policijos, į šią operaciją pasiuntusius sraigtasparnių ir vandens motociklų.

Pasak pareigūnų, buvo surinkti šeši šautuvai, esą priklausę gaujos nariams.

Praėjus beveik dvejiems metams po 2016-ųjų olimpiados Rio de Žaneire vėl intensyvėja smurtas.

Vasario pabaigoje prezidentas Michelis Temeras (Mišelis Temeras) pavedė kariuomenei vadovauti teisėsaugos operacijoms, bet nesaugumas dėl to realiai nesumažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS