Rugsėjį Ukrainos sostinėje vėl atsidarys mokyklos | KaunoDiena.lt

RUGSĖJĮ UKRAINOS SOSTINĖJE VĖL ATSIDARYS MOKYKLOS

Rugsėjo 1 d. mokslo metams prasidėjus, Ukrainos sostinės Kyjivo mokyklos vėl atvers duris pamokoms, penktadienį pranešė miesto valdžia.

Dabar Kyjivo mokyklos uždarytos vasaros atostogoms, o Rusijai vasario 24 d. įsiveržus į Ukrainą veikė nuotoliniu būdu. „Svarbiausia naujų mokslo metų užduotis – mokinių ir mokytojų saugumas“, – sakoma Kyjivo švietimo ir mokslo departamento vadovės Olenos Fidanian pranešime. Ji sakė, kad šalia mokyklų esančios teritorijos bus tikrinamos, ar nėra sprogmenų, o mokyklose esančios bombų slėptuvės bus papildytos vandeniu, vaistais ir kitomis būtiniausiomis prekėmis.

„Mokslo metų pradžioje visos mokyklos surengs mokytojams ir vaikams būtinus mokymus, kaip elgtis per oro antskrydžių pavojų“, – pridūrė O. Fidanian. Vaikai, kuriems nepavyko grįžti į Kyjivą, galės mokytis nuotoliniu būdu, sakė ji.

Praėjus kelioms savaitėms po invazijos Rusija sumažino karinį aktyvumą netoli Kyjivo ir sutelkė puolimą rytiniame Ukrainos Donbaso regione. Šimtai tūkstančių Kyjivo gyventojų pastarosiomis savaitėmis grįžo į miestą, restoranai, prekybos centrai ir kitos įmonės palaipsniui atsidaro lankytojams. Tačiau praėjusį mėnesį per Rusijos raketos smūgį į gyvenamąjį namą Kyjive žuvo vienas žmogus, keli buvo sužeisti.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Ukrainos mokyklos, atsidarys mokyklos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS