Rumuniją sukrėtęs nusikaltimas: vyras prisipažino nužudęs dvi paaugles | KaunoDiena.lt

RUMUNIJĄ SUKRĖTĘS NUSIKALTIMAS: VYRAS PRISIPAŽINO NUŽUDĘS DVI PAAUGLES

  • 2

Vyras Rumunijoje prisipažino nužudęs dvi paaugles merginas, kurių dingimas sukrėtė šalį ir pareikalavo policijos vadovo atsistatydinimo.

65 metų įtariamasis Gheorghe'as Dinca (Georgas Dinca) „prisipažino dėl savo nusikaltimų“, sakė vyro advokatas Aleksandras Bogdanas.

Nors iš pradžių atsisakė duoti parodymus, G. Dinca galiausiai patvirtino nužudęs trečiadienį dingusią penkiolikmetę Aleksandrą ir devyniolikmetę Luizą. Jos buvo pasigesta dar balandį.

G. Dinca šeštadienį buvo uždarytas į areštinę, kai jo namuose ir sode kratas atlikę pareigūnai rado Aleksandros palaikų ir papuošalų.

Ši mergina buvo pagrobta, kai trečiadienį bandė autostopu grįžti namo į pietų Rumunijoje įsikūrusį Dobrosloveną.

Ketvirtadienio rytą Aleksandrai tris kartus pavyko paskambinti pagalbos numeriu 112 ir pateikti informacijos, kur ją nugabeno į automobilį įsisodinęs vyras.

Galiausiai ji šaukė „jis ateina, jis ateina“, prieš ryšiui nutrūkstant, pranešė policija.

Šis įvykis šokiravo Rumuniją, tūkstančiai žmonių šeštadienio vakarą Bukarešte išėjo į gatves.

Kritikai teigia, kad pareigūnai netinkamai reagavo į pranešimus.

Vidaus reikalų ministras Nikolajus Moga penktadienį paskelbė, kad atleido šalies policijos vadą Ioanį Budą (Joanį Budą). Taip pat atsistatydino dar keturi pareigūnai.

Kita mergaitė – Luiza – prieš tris mėnesius dingo panašiomis aplinkybėmis. Jos tėvai šią savaitę apkaltino policiją vilkinant bylą.

Protestuotojai Bukarešte taip pat reikalavo atsistatydinti premjerę Vioricą Dancilą (Vioriką Denčilę).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Chm: "Vidaus reikalų ministras Nikolajus Moga penktadienį paskelbė, kad atleido šalies policijos vadą Ioanį Budą (Joanį Budą)" - o pas mus toks iki premjerų iškyla.

Anonimas

Ar ji jau pakore?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS