Rumunijoje A. Tate'ui pareikšti kaltinimai prekyba žmonėmis ir išžaginimu | KaunoDiena.lt

RUMUNIJOJE A. TATE'UI PAREIKŠTI KALTINIMAI PREKYBA ŽMONĖMIS IR IŠŽAGINIMU

  • 2

 Prokurorai antradienį pranešė, kad interneto veikėjui Andrew Tate'ui (Endriui Teitui), jo broliui ir dviem rumunėms pareikšti kaltinimai prekyba žmonėmis ir išžaginimu.

Rumunijos organizuoto nusikalstamumo ir terorizmo tyrimų direktoratas (DIICOT) nurodė pateikti kaltinimus keturiems kaltinamiesiems dėl nusikaltimų, įskaitant „organizuotos nusikalstamos grupės sukūrimą,.. prekybą žmonėmis,. išžaginimą“, sakoma pranešime.

Praėjusių metų pabaigoje Rumunijos policija suėmė 36 metų A. Tate'ą, 34 metų jo brolį Tristaną ir dvi rumunes. Iš pradžių jiems buvo skirtas prevencinis sulaikymas, o kovo pabaigoje – namų areštas.

Jie neigia visus kaltinimus. Jei bus pripažinti kaltais, jiems gresia ilgi metai kalėjime.

Nors ši žinia buvo neabejotinai nuspėjama, mes džiaugiamės galimybe įrodyti savo nekaltumą ir apginti savo reputaciją.

„Nors ši žinia buvo neabejotinai nuspėjama, mes džiaugiamės galimybe įrodyti savo nekaltumą ir apginti savo reputaciją“, – sakoma A. Tate'o atstovų pareiškime.

Jame priduriama, kad kaltinamasis aktas „leidžia mums pateikti išsamius įrodymus, kruopščiai surinktus ir parengtus per ilgą laiką, kurie neabejotinai pagrįs brolių teiginius apie nekaltumą“.

Prokurorai pateikė prašymą kaltinamiesiems palikti namų areštą – dabar tai priklauso nuo teismo sprendimo.

Fizinis smurtas ir psichologinė prievarta

„Nustatyta, kad 2021 metų pradžioje keturi kaltinamieji subūrė organizuotą nusikalstamą grupuotę, siekdami vykdyti prekybos žmonėmis nusikaltimą Rumunijos teritorijoje, bet taip pat kitose šalyse, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose ir Jungtinėje Karalystėje“, – teigiama DIICOT pareiškime.

DIICOT teigė, kad organizuota nusikalstama grupuotė seksualiai išnaudojo septynias aukas „naudodama fizinį smurtą ir psichologinę prievartą“.

„Grupės nariai jas seksualiai išnaudojo versdami dalyvauti pornografiniuose veiksmuose, siekdami gaminti ir platinti tokią medžiagą socialinių tinklų platformose“, – sakė DIICOT.

Be kaltinimų prekyba žmonėmis ir išžaginimu, keturiems asmenims taip pat pateikti kaltinimai dėl „neteisėtos prieigos prie kompiuterinės sistemos, kompiuterinių duomenų vientisumo pakeitimo, kurstymo užpulti ar kitaip smurtauti ir užpuolimo ar kitokio smurto“, sakė DIICOT.

Vykdydama tyrimą Rumunijos policija atliko kratas keliuose su broliais Tate'ais susijusiuose objektuose ir paėmė turto, įskaitant prabangių automobilių kolekciją.

Buvęs kikboksininkas A. Tate'as, turintis dvigubą JAV ir Jungtinės Karalystės pilietybę, prieš kelerius metus persikėlė į Rumuniją. Prieš tai padarydamas JK jis pradėjo verslą, kai internetinių vaizdo kamerų modeliai už pinigus bendrauja su vyrais.

2016 metais A. Tate'as dalyvavo televizijos laidoje „Big Brother“, bet buvo pašalintas po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jis užpuolė moterį.

Vėliau jis ėmė skleisti savo prieštaringas pažiūras socialinių tinklų platformose, kol buvo uždraustas dėl mizoginiškų pasisakymų ir neapykantos kalbos.

Tačiau Elonui Muskui (Ilonui Maskui) nusipirkus „Twitter“, A. Tate'ui buvo leista į jį sugrįžti. Šiuo metu jis turi 6,9 mln. socialinio tinklo „Twitter“ sekėjų.

Savo vaizdo įrašuose dalydamas patarimus, kaip būti sėkmingam, kartu su mizoginiškomis ir kartais smurtinėmis mintimis, jis tapo vienu žinomiausių pasaulyje nuomonės formuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne_emygeriams

Matricos straipsni perspausdino. Free top G

Anonimas

Bus faina matyti juos pasiustus uz grotu Rumunijoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS