Rusija apkaltino JAV diplomatus paskelbus protestų maršrutus | KaunoDiena.lt

RUSIJA APKALTINO JAV DIPLOMATUS PASKELBUS PROTESTŲ MARŠRUTUS

Rusija šeštadienį apkaltino JAV ambasadą Maskvoje paskelbus planuotų protestų, skirtų palaikyti Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną, maršrutus ir pareikalavo amerikiečių diplomatus pasiaiškinti.

„Vakar JAV ambasada Maskvoje paskelbė „protestų maršrutus“ Rusijos miestuose ir paskleidė informacijos apie „žygį į Kremlių“, – feisbuke parašė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova, pridūrusi: „Kolegos iš JAV privalės pasiaiškinti“.

Pasmerkė areštus

Rusijos teisėsaugos veiksmai per daugelyje šalies miestų šeštadienį surengtas protesto akcijas pažeidžia piliečių žodžio ir susirinkimų laisvę, pareiškė JAV ambasada Maskvoje.

„Stebime pranešimus apie protesto akcijas 38 Rusijos miestuose ir daugiau kaip 350 taikių protestuotojų ir žurnalistų sulaikymą“, – per „Twitter“ parašė ambasados atstovė spaudai Rebecca Ross (Rebeka Ros).

„Rusijos valdžia areštuoja taikius protestuotojus, žurnalistus – tai atrodo kaip suderinta kampanija žodžio ir taikių susirinkimų laisvei slopinti, – pridūrė ji. – Tai tęsia metų metus Rusijoje griežtinamus suvaržymus, represinius veiksmus prieš pilietinę visuomenę, nepriklausomą žiniasklaidą, politinę opoziciją.“

„JAV remia visų žmonių teisę į taikius protestus, saviraiškos laisvę. Rusijos valdžios žingsniai šią laisvę slopina“, – rašo R. Ross.

 

Maskvoje areštuojami protestuojantys A. Navalno šalininkai

Scanpix nuotr.

Tinklalapio „OVD-Info“, renkančio informaciją apie areštus per politinius protestus Rusijoje, duomenimis, šalies miestuose vykstančių protestų metu buvo sulaikyti mažiausiai 1,6 tūkst. žmonių, įskaitant daugiau kaip 500 – Maskvoje.

A. Navalnas, laikomas garsiausiu ilgamečiu prezidento Vladimiro Putino priešininku, buvo sulaikytas sausio 17 dieną, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Opozicionierius pareiškė, kad pasikėsinimą į jo gyvybę organizavo Kremlius.

Tuo tarpu Rusijos teisėsaugos institucijos tvirtina, esą būdamas Vokietijoje A. Navalnas pažeidė lygtinės bausmės, skirtos baudžiamojoje byloje, kuri, pasak politiko, buvo neteisėta, sąlygas.

Ruošiantis šeštadienio demonstracijoms A. Navalno komanda per „YouTube“ paskelbė reportažą, kuriame apžvelgiamas tyrimas dėl esą V. Putinui priklausančio prabangaus komplekso Juodosios jūros pakrantėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Ka tu zinai apie Putina? Ziuriu visi mes tik cia kalbet ir mokam, Pats paziurek tik amerikoje kazkas atsitinka, tai tuoj pat apkaltina russija, tai teisinga manyti kad russija dabar ta pati darys. Cia geriau neziureti i russija, o galvoti ka daryti su lietuvos skola europai kuri greit sieks 25mlrd euru. Kuria jau neimanoma atiduot. Ziuriu lietuviai labai gerai mato viska i toli, bet nemato kas pas ju paciu vyksta

Laimonas

(Visi kalti)tik, ne Putinas...!

Anonimas

Stalinas būtų susitvarkęs per penkias minutes. O Putinas, matyt, bijo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS