Rusija dėl mirtinų susirėmimų netoli Serbijos sienos apkaltino Kosovo vyriausybę | KaunoDiena.lt

RUSIJA DĖL MIRTINŲ SUSIRĖMIMŲ NETOLI SERBIJOS SIENOS APKALTINO KOSOVO VYRIAUSYBĘ

  • 0

Rusija pirmadienį apkaltino Kosovo vyriausybę dėl mirtinų šalies institucijų ir ginkluotų užpuolikų susirėmimų netoli Serbijos sienos ir įspėjo, kad tokie veiksmai gali tapti nekontroliuojami.

„Nėra jokių abejonių, kad vakarykštis kraujo praliejimas yra tiesioginė ir neatidėliotina vadinamojo premjero Albino Kurti (Albino Kurčio) kurstomo konflikto pasekmė“, – išplatintame pareiškime nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Ji taip pat perspėjo, kad bandymai eskaluoti situaciją gali privesti visą Balkanų regioną prie pavojingos prarajos.

Anot Maskvos, Kosovo policijos pajėgos jau seniai susikompromitavo dėl sistemingų baudžiamųjų veiksmų prieš serbų bendruomenę.

„Sunkiai ginkluotos specialiosios pajėgos, kurios užėmė ne albanų rajonus, tebėra pagrindinis ginklas, kuriuo siekiama išstumti serbus iš Kosovo“, –  teigiama pranešime. 

Kyla tiesioginė grėsmė, kad bus atnaujintas etninis valymas.

Maskva, kalbėdama apie draudimą importuoti prekes iš centrinės Serbijos dalies, teigė, kad Šiaurinės savivaldybės jau kelis mėnesius yra ant humanitarinės katastrofos slenksčio.

„Kyla tiesioginė grėsmė, kad bus atnaujintas etninis valymas, kurį anksčiau vykdė Kosovo albanų radikalai“, – pridūrė Užsienio reikalų ministerija.

Chaotiška konfrontacija prasidėjo, kai anksti sekmadienį netoli Banskos kaimo buvo užpultas policijos patrulis ir vienas Kosovo teisėsaugos pareigūnas žuvo, o kitas buvo sužeistas.

Ginkluoti užpuolikai pabėgo į netoliese esantį vienuolyną, kur užsibarikadavo ir kelias valandas tęsė susišaudymą su Kosovo policija, o mažiausiai trys užpuolikai buvo nušauti.

Kosove daugumą gyventojų sudaro etniniai albanai, tačiau šiaurinėje teritorijos dalyje, netoli sienos su Serbija, etniniai serbai vis dar yra pagrindinė gyventojų grupė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS